Greta Gerwig keek naar honderden Birkenstocks om de juiste te vinden voor Barbie

In een interview met Variety hebben regisseur Greta Gerwig en kostuumontwerper Jacqueline Durran meer informatie gegeven over de kostuums in Barbie. Daarbij vertelden ze over de Birkenstocks, die – zo maken ze zeer duidelijk – geen product placement waren.

De film van het jaar was ongetwijfeld Barbie. De film barstte van de iconische looks en daar hebben regisseur Greta Gerwig en kostuumontwerpster Jacqueline Durran nu meer informatie over gegeven in een nieuw interview.

Het perfecte paar Birkenstocks

In een interview met Variety vertelde het duo meer over de Birkenstocks, die een grote rol speelden in de film. “Ik wil toch even benadrukken dat de Birkenstocks géén product placement waren”, vertelt Greta Gerwig. “We wilden gewoon echt Birkenstocks.” Maar er moest nog besloten worden welke kleur Birkenstock het moest zijn. En dat was een werk van lange adem.

Er moesten twee paren gevonden worden. Een paar dat door Weird Barbie (Kate McKinnon) getoond wordt aan Stereotypical Barbie (Margot Robbie), waarbij ze moet kiezen tussen de Birkenstock en een roze pump en een paar dat gedragen wordt door Barbie op het einde van de film, wanneer ze naar de gynaecoloog gaat. En daarvoor zochten Greta Gerwig en Jacqueline Durran naar twee verschillende, betekenisvolle paren.

“Wanneer Kate McKinnon voor de eerste keer een Birkenstock omhoog houdt, gaat het om de klassieke versie in suede. Maar wanneer Barbie menselijker wordt, zijn er veel dingen, zoals kleren, stoffen, patronen en zelfs juwelen die delicater worden. Dat deden Margot (Robbie, red.) en Jacqueline. Maar de Birkenstocks op het einde tonen dat Barbie een proces heeft doorgemaakt. We wilden dat het roze schoenen waren, want ze blijft nog altijd Barbie. We hebben een felroze paar overwogen. Uiteindelijk hebben we honderden paren bekeken, maar de lichtroze Arizona’s die we gebruikten in de film waren het meest subtiel. Het voelde lief, charmant en perfect.”

Meer
Lees meer...