Ryan Gosling zou in eerste instantie niet zingen in ‘Barbie’

Het is ondertussen alweer enkele maanden geleden dat Barbie verscheen in de Belgische bioscoop. De film werd een gigantisch succes en zal aan het einde van dit jaar zonder twijfel een van de meest succesvolle releases zijn. Een van de meest iconische momenten in de film is de I’m Just Ken-scène. Maar die zag er in eerste instantie volledig anders uit.

Barbie is al maandenlang hét gespreksonderwerp in filmland. Nog voor de release werd er massaal uitgekeken naar de film van regisseur Greta Gerwig met Margot Robbie (Barbie) en Ryan Gosling (Ken) in de hoofdrol. Ook na de release maakte Barbie die grote verwachtingen waar. De film werd overladen met positieve kritieken en scoorde ook al snel zeer goed aan de box office.

I’m Just Ken

Een van de populairste momenten uit Barbie is ongetwijfeld het lied I’m Just Ken. In de powerballad zingt Ken hoe hij gefriendzoned is door Barbie en ze hem niet ziet staan als wie hij is. Dat doet Ryan Gosling met de nodige drama en enkele schitterende outfits. De bijhorende clip bevat heel wat toffe momenten met leuke dansjes en mooie bijrollen voor de andere Kens, zoals Simu Liu en Ncuti Gatwa.

Het moment, en vooral het dansje, wordt nog steeds vaak besproken op sociale media. Maar toch had het geen haar gescheeld of de scène had er volledig anders uitgezien. Het was namelijk eerst niet de bedoeling dat acteur Ryan Gosling ook echt zou zingen.

Zingende Ryan Gosling

Dat Ryan Gosling in eerste instantie dus niet zou performen, liet producer Mark Ronson weten in een recent interview met Extra. “Ryan zou eerst niet zingen in deze film. Regisseur Greta Gerwig hield zoveel van onze demo’s dat ze die naar Ryan stuurde”, begint hij. “Voor we het wisten hadden ze de volledige battle scene veranderd. Zodat ze die song zouden kunnen gebruiken. En zodat Ryan zou kunnen schitteren.”

Meer
Lees meer...