Margot Robbie spreekt zich uit over mogelijke sequel op ‘Barbie’

Als het Margot Robbie afhangt, komt er geen vervolg op Barbie. Volgens haar was het nooit het plan om meerdere films te maken en zijn er momenteel dus ook geen ideeën voor een vervolg. Regisseur Greta Gerwig zei enige tijd al hetzelfde.

Barbie is dé film van 2023. Nog voor de release werd er massaal uitgekeken naar de film van regisseur Greta Gerwig met Margot Robbie (Barbie) en Ryan Gosling (Ken) in de hoofdrol. Ook na de release maakt Barbie die grote verwachtingen waar. De film werd overladen met positieve kritieken en scoorde ook al snel zeer goed aan de box office. Uiteindelijk eindigde de film met een box office van 1,44 miljard dollar (1,31 miljard euro) als meest succesvolle film van het jaar. Op de ranking aller tijden staat Barbie op een veertiende plaats.

“Geen trilogie”

Het is dan ook niet onlogisch dat veel mensen er al snel vanuit gingen dat we binnenkort Barbie 2 te zien zullen krijgen. Even waren er zelfs geruchten dat de productie daarover zelfs al e-mails had verzonden, al is er nog steeds geen officieel nieuws over een eventuele sequel. Regisseur Greta Gerwig zei enkele maanden geleden zelfs expliciet dat ze geen enkel idee over had voor een mogelijke sequel.

Dat laatste wordt nu ook herhaald door Margot Robbie in een gesprek met AP. “We hebben Barbie niet gemaakt als begin van trilogie of dergelijk”, zei de actrice daar. “Greta Gerwig heeft alles in deze film gestoken, dus ik kan mij niet inbeelden wat hierna zou komen.”

Meer
Lees meer...