‘Barbie’ is nu ook officieel de meest succesvolle film van 2023

De totale wereldwijde box office van Barbie is dit weekend gestegen tot 1,38 miljard dollar (1,28 miljard euro). Daarmee is de film van Greta Gerwig de meest succesvolle film van 2023. Het steekt daarvoor de animatiefilm The Super Mario Bros. Movie voorbij.

Barbie is al maandenlang hét gespreksonderwerp in filmland. Nog voor de release werd er massaal uitgekeken naar de film van regisseur Greta Gerwig met Margot Robbie (Barbie) en Ryan Gosling (Ken) in de hoofdrol. Ook na de release maakt Barbie die grote verwachtingen waar. De film werd overladen met positieve kritieken en scoorde ook al snel zeer goed aan de box office.

Top 15

Ondertussen zijn we bijna anderhalve maand na de release en is de hype rond Barbie nog niet voorbij. Vooral in Europa blijft de film scoren aan de box office. Daardoor klom de totale wereldwijde box office van Barbie na die weekend naar 1,38 miljard dollar (1,28 miljard euro). De film doet daarmee beter dan The Super Mario Bros. Movie van begin april. Die film bleef steken op bijna 1,36 miljard dollar (1,26 miljard euro).

Daardoor is Barbie nu officieel de meest succesvolle film van 2023. Op de ranking aller tijden staat de film nu op plaats 15. Vlak daarboven staat Avengers: Age of Ultron met een box officie van 1,4 miljard dollar (1,29 miljard euro). Ook dat is dus binnen handbereik de komende dagen.

Verboden

Barbie mag dan wel wereldwijd een hit zijn, in sommige landen krijgen de inwoners de film niet te zien. Zo verboden Koeweit en Algerije de film omdat die homoseksualiteit zou promoten. Ook in Rusland zal Barbie niet in de cinema verschijnen.

Meer
Lees meer...