Left Right
scrollTop top

Groot drama! Colruyt dreigt zonder Cara Pils te vallen: wordt dat een einde van de examens in mineur?


Groot drama! Colruyt dreigt zonder Cara Pils te vallen: wordt dat een einde van de examens in mineur?

Het zou voor vele studenten wel eens een einde van examens in mineur kunnen worden. De brouwerij die de zo geliefde Cara Pils produceert, kampt namelijk met problemen wat zou kunnen leiden tot tekorten of zelfs lege rekken. Het leidde deze ochtend volgens verschillende media zelfs al tot wat onrusten. Voor wie toch nog een goedkope pils wil om zijn goede punten (of buizen) door te spoelen, lijsten we ook nog even een aantal alternatieven op.

Het nieuws verspreidde zich vandaag als een lopend vuurtje. Colruyt dreigt met een Cara-tekort te gaan kampen. Ernstige productieproblemen hebben ervoor gezorgd dat er zelfs vandaag al in bepaalde winkels geen Cara Pils meer te vinden is in de rekken. Wat juist die “productieproblemen” zijn, wil Colruyt echter niet kwijt. “We willen dit intern houden”, zei de woordvoerder deze morgen aan newsmonkey. Colruyt houdt het brouwproces van Cara dan ook geheim. De problemen zouden zeker nog tot midden juni aanslepen.

Het is ook niet de eerste keer dat Cara zich in het ‘oog van een storm’ bevindt. Vooral studenten zijn heel gehecht aan het Colruytmerk. Zo liet Colruyt een tijdje geleden het ballonnetje op om de naam Cara te vervangen door het standaard huismerk van Colruyt: Everyday. ‘Everyday Pils’ viel echter niet in goede aarden. Vooral op sociale media kreeg het de wind van voor. Colruyt besliste dan maar om de naam Cara Pils te behouden. Nog recenter kondigde Colruyt aan dat ze gaan samenwerken met de Chinese internetgigant Alibaba. Zo gaan ze onder andere ook Cara Pils aanbieden op de Chinese markt.

Onrusten

Verschillende kranten berichtten al van onrusten in een Colruytwinkel deze ochtend. De lege rekken waar normaal gezien de Cara Pils staat, zorgden al voor spanningen bij een aantal klanten. En dat ’s morgens … Aangezien de problemen toch nog een aantal weken zullen duren en het einde van de examens eraan komen, het moment waarop veel studenten naar Cara Pils grijpen, willen we toch verdere onrusten vermijden. Daarom lijsten wij een aantal goedkope alternatieven voor, voor wie toch niet zonder z’n Cara kan.

Elke supermarktketen heeft zo wel zijn huismerkbier. Bij Delhaize is dat 365. Ook die kan je heel goedkoop aankopen. Een blikje 33 cl heb je zo al voor 0,34 euro, voor een halve liter betaal je amper 0,47 euro. Bij Carrefour moet je dan naar Kaiser kijken. Daar betaal je evenveel als voor 365 in Delhaize. Ook bij Aldi vind je een goedkope pils: voor Buval betaal je ook maar 33 cent voor een 33’er. In Lidl kan je terecht voor een hoop goedkope bieren. Grafenwald, bijvoorbeeld, is enkel te verkrijgen in halve liter-blikjes, maar is zo wel goedkoper per liter dan de anderen. Ook Albert Heijn is met zijn BASIC pils goedkoper. Voor 0,45 euro heb je daar al een halve liter.

Genoeg alternatieven dus, al zullen velen toch liever een goede oude Cara Pils in hun handen hebben. Wie dus nog wat Cara Pils ziet liggen en liever niet zonder wil vallen, kan maar best groot inslaan zodat hij de Cara-loze weken in Colruyt kan overleven.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810