Als je fan bent van Lego, dan heb je misschien weleens gedroomd van een gigantisch Lego-huis. In dat geval hebben wij fantastisch nieuws: vorige week opende een heus Lego-huis de deuren in het Deense stadje Billund. Snel een tripje naar Denemarken boeken dus!
De locatie van het befaamde Lego-huis werd natuurlijk niet zomaar gekozen. Billund is namelijk de plaats waar het allereerste legoblokje ooit het levenslicht zag, en daarnaast vind je er ook Legoland. De eigenaar van Lego, Kjeld Kirk Kristiansen, droomde al jaren van een écht Lego-huis. Vier jaar geleden begonnen de werkzaamheden, en sinds vorige week kan je effectief een bezoekje brengen aan het huis.Huis van 12.000m²
Het officiële Lego-huis is behoorlijk indrukwekkend. Het beslaat een oppervlakte van niet minder dan 12.000m² en je vindt er drie restaurants, een grote Lego-winkel, een conferentiezaal, verschillende terrassen en speelpleinen, een galerij met meesterstukken, een museum over de geschiedenis van Lego en vier verschillende belevingszones. Het huis is weliswaar niet volledig opgetrokken uit legoblokjes, maar het is wel zó ontworpen dat je toch die indruk krijgt.
25 miljoen Lego-blokjes
Toch werden er niet minder dan 25 miljoen legoblokjes gebruikt om het huis volledig in een Lego-jasje te steken. Zo staat er centraal in het gebouw een gigantische boom, opgetrokken uit meer dan 6 miljoen blokjes. Aan die boom alleen al werd er 24.000 uren gebouwd.
Er worden jaarlijks zo’n 250.000 bezoekers aan het Lego-huis verwacht. Wil je zelf weleens een bezoekje brengen? Hou er dan rekening mee dat je op voorhand een ticket moet reserveren, want de plaatsen zijn dagelijks beperkt. Op die manier kan je het Lego-huis ten volle beleven zonder voortdurend te moeten aanschuiven in grote massa’s.Vier belevingsruimtes
Er zijn vier aparte belevingsruimtes, die elk gericht zijn op een specifiek aspect van spelenderwijs leren. Zo staat de rode ruimte symbool voor creatieve vaardigheden, blauw voor cognitieve, groen voor sociale en geel voor emotionele skills. De ruimtes zijn interactief opgevat en vertrekken allemaal vanuit de Lego-filosofie dat je door spelenderwijs leren tot creativiteit en innovatie komt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een waterval waaruit er een schijnbaar eindeloze stroom Lego- of Duploblokjes komt waarmee je je fantasie de vrije loop kan laten gaan?
Het Lego-huis is trouwens gericht op alle leeftijden. Kinderen of volwassenen, bedoeling is dat iedereen zich op een speelse manier helemaal kan uitleven.