Don’t: een haarclip dragen tijdens het autorijden is gevaarlijk

Tegenwoordig zijn haarclips weer helemaal in: het zorgt er voor dat je haar niet voor je ogen zit en dat kan juist tijdens het autorijden heel erg van pas komen. Toch moet je daar mee opletten, want als we TikTok mogen geloven is het minder veilig dan het lijkt. 

Haarclips hebben inderdaad heel veel voordelen: ze zijn snel in gebruik, houden je haren vast, zien er stylish uit en zijn volledig in. Toch zijn ze niet onschuldig. TikTokster Paisley Nicole plaatste een video waarin te zien was hoe zo’n haarclip in haar achterhoofd terechtkwam na een ongeluk. Hoewel de clip nog intact was, was haar achterhoofd dat niet.

Wanneer ze in het ziekenhuis ontwaakte, vertelden de dokters dat haar verwonding deels door haar haarclip veroorzaakt werd.  “Ik heb enkel die TikTok geplaatst om andere meisjes die met haarclips rijden te waarschuwen”, vertelt Paisley Nicole in een recentere TikTok. “Ik had het geluk dat ik alleen maar hechtingen nodig had.” Helaas is Paisley niet de enige, want meerdere meisjes lieten onder haar video weten dat ze soortgelijke incidenten meegemaakt hadden.

@conniekamilla @paisley.rileyyy #clawclipstyles #caraccident #clawclips #hairsafety #greenscreenvideo ♬ original sound – Kamilla

Oplossingen

Je denkt beter twee keer na voor je je auto instapt met opgestoken haar. Ook al rijd je zelf niet met de auto, het is ook als passagier opletten geblazen. Toch zijn er andere creatieve manieren om je haarclip in te doen, zolang je hem niet op je achterhoofd vastzet. Onderstaande TikTok leert je hoe je je haar wél veilig kan opspelden.

@byashleeconklin ? Claw clip hack I saw from @GODESS.CA | Claw Clips thanks for sharing this hack? #clawclip #clawcliphack #clawcliplonghair #clawcliplonghair #clawcliptrend #clawcliptiktok #hairtiktok ♬ B.O.T.A. (Baddest Of Them All) – Eliza Rose & Interplanetary Criminal
Meer
Lees meer...