TikTok komt met manier om je For You-feed te resetten

TikTok heeft recent een interessante nieuwe feature gelanceerd. Het gaat om een functie waarbij je je For You-feed kan refreshen of resetten als je het idee hebt dat de aanbevelingen niet langer overeenkomen met wat je wil zien.

TikTok blijft zwaar onder vuur liggen. Die kritiek gaat deels over privacy en spionage. Zo wordt de populaire Chinese applicatie in steeds meer landen verboden op werktelefoons van overheidspersoneel. Dat is onder andere het geval in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en België. In de Verenigde Staten wordt er zelfs gesproken van het volledig verbieden van de app.

For You-feed

Een ander punt van kritiek is de content op TikTok. Zo werd eind 2021 de For You-feed al aangepast zodat gebruikers minder schadelijke video’s te zien krijgen. Recent beperkt de app ook de schermtijd van minderjarige users.

Nu heeft TikTok opnieuw een aanpassing doorgevoerd aan die vaak bekritiseerde For You-feed. Het voegt namelijk de mogelijkheid toe om op die pagina volledig opnieuw te beginnen. Deze nieuwe feature komt er omdat veel mensen klagen over het feit dat er onvoldoende variatie is te zien is op hun For You-feed. Wie die pagina reset of refresht, zal TikTok te zien krijgen net alsof hij, zij of hun voor het eerst op de applicatie inlogt. Zo krijg je eerst de populairste video’s te zien en zal het algoritme de content daarna opnieuw beginnen aanpassen aan je gedrag.

Zo kan je je For You resetten op TikTok:

  • Open je profiel.
  • Klik op de drie streepjes rechtsboven.
  • Open ‘Instellingen en privacy’.
  • Klik op ‘Contentvoorkeuren’.
  • Klik op ‘Vernieuw je For You-feed’ en bevestig die keuze. Indien die optie nog niet te zien is, moet je geduld hebben en regelmatig je applicatie updaten. Het is mogelijk dat het even duurt voor TikTok de nieuwe feature naar alle gebruikers heeft uitgerold.
Meer
Lees meer...