TikTok beperkt schermtijd minderjarige gebruikers tot één uur per dag

TikTok is zonder twijfel de populairste app van dit moment. Zeker jongeren spenderen uren per dag op de app. En daar wil de app nu zelf iets aan doen door de schermtijd voor jongeren te beperken. De functie zal vanzelf uitgerold worden, maar toch zullen de gebruikers die tijd zelf nog kunnen aanpassen. De vraag is dus of de update zal werken.

De komende weken zullen TikTok-gebruikers onder de 18 jaar een wijziging zien op hun app. Wanneer ze dagelijks meer dan één uur op de app spenderen, zullen ze er vanzelf geen toegang meer tot krijgen. Dat heeft TikTok vandaag bekendgemaakt. Op die manier wil de app jongeren stimuleren om ook andere oorden op te zoeken.

Daglimiet

TikTok heeft een nieuwe functie toegevoegd die jongeren bewuster zou moeten maken over hun dagelijks gebruik van de app. Die functie zal de dagelijkse limiet bij gebruikers onder de 18 jaar automatisch beperken tot één uur. Nadien zal de jongere een wachtwoord moeten ingeven om toegang te krijgen.

Hoewel dat op het eerste zicht een goed plan lijkt, bestaan er toch heel wat twijfels over. Zo kan je de nieuwe beperking manueel terug afzetten, maar dan krijg je wel dagelijks nieuwe reminders om een nieuwe limiet te zetten. Daarnaast zouden ze ook dagelijks een e-mail krijgen waarin staat hoelang ze per dag op de app spenderen.

“Er is geen collectief afgesproken limiet die ’te veel’ wordt genoemd, maar we willen de tieners meer steun bieden in hun ervaring op het internet”, vertelt Cormac Keenan van TikTok in een statement. Naast de toevoeging van de dagelijkse limiet, zouden ook ouders meer inspraak krijgen.

Meer
Lees meer...