Metallica vraagt fans op TikTok om duet aan te gaan

Metallica zette gisteren een TikTok online. Daarin is te zien hoe de leden van de metalband elk apart een instrumentale bijdrage leveren. Nu vraagt de band aan de fans om hier op verder te bouwen. “Duet this”, klinkt het op TikTok.

In het kader van hun nieuwe album ’72 Seasons’ komt Metallica met iets unieks. Ze geven de kans aan hun fans om creatief om te gaan met hun muziek.

’72 Seasons’

De TikTok die gisteren online kwam, is onderdeel van hun nieuwste album ’72 Seasons’ dat verschijnt op 14 april. Na het delen van hun eerste twee singles (Lux Æterna en Screaming Suicide), kondigden de leden van Metallica gisteren een derde single aan. En dit op een originele manier, namelijk met een TikTok.

Bij dit nieuwe album hoort ook een nieuwe tour: de ‘M72 World Tour’. Het zal uniek zijn. 46 shows worden gegeven in 22 steden over de hele wereld. In elke stad gaan ze twee concerten spelen. Een Belgische datum is er nog niet, maar de metalband komt bijvoorbeeld wel naar Amsterdam. Op 27 april neemt Metallica support acts Architects en Mammoth WVH mee, terwijl de band op zaterdag 29 april wordt bijgestaan door Five Finger Death Punch en Ice Nine Kills.

TikTok-filmpje

Met de TikTok die online is gekomen, willen ze de fans betrekken bij hun nieuwe album. Ze vragen namelijk om de TikTok te duetten. Dat wilt zeggen dat de muziek blijft behouden, maar dat de fan er een extra laag over brengt. Zo kan je er bijvoorbeeld je eigen riff of gitaarsolo aan toevoegen. Nu is het aan de fan om hier creatief met om te gaan en misschien wordt het wel gebruikt op het nieuwe album.

Meer
Lees meer...