Handig, of toch niet? Op deze datingapp kan je je date een score geven

Handig, of toch niet? Op deze datingapp kan je je date een score geven

Daten, dat is big business tegenwoordig. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de datingapps als paddenstoelen uit de grond rijzen. Een van de nieuwste apps in de dating scene is Do I Date, en die heeft toch wel een speciaal extraatje in petto voor de gebruikers.

Bij de nieuwe datingapp Do I Date kan je je date namelijk een score geven achteraf. Een soort Tripadvisor voor dates dus, als het ware. Want laat ons eerlijk zijn, dat daten durft weleens op een teleurstelling uit te lopen. En net dat willen ze hun leden zoveel mogelijk besparen bij Do I Date, door een open sfeer te creëren met eerlijke feedback. Zo weet de volgende meteen wat voor iemand hij of zij kan verwachten.

Gemoedsrust

Het idee is niet eens zo onlogisch. Alleen al met het oog op veiligheid kan de app ongetwijfeld gemoedsrust brengen. Want heus niet iedereen zit met nobele bedoelingen op een dating app, en dan kan het een geruststelling zijn om te weten dat je met een betrouwbare partij op date gaat. Da’s toch al één zorg minder op die eerste date ;-).

Toch een paar nadelen

Toch zijn er ook nadelen verbonden aan het systeem. Daten is op zich al behoorlijk stresserend. Als je dan nog eens weet dat je beoordeeld zal worden, komt daar nog een extra stressfactor bij kijken.

Bovendien heeft iedereen een andere kijk op daten en andere voorkeuren, waardoor de vraag rijst of die reviews eigenlijk wel nuttig zijn. Het is niet omdat de ene iemand 5 sterren geeft, dat iemand anders een even grote fan is van de humor of kledingstijl van die persoon.

Plus, een vleugje mysterie is net de charme van een eerste date, en dat valt grotendeels weg als je je eerst al kan verdiepen in de scores en feedback van voorgaande kandidaten.

Wat denk jij? Nuttig, of overbodig?

Gesponsorde artikelen