Hardnekkige geruchten over reünie Oasis zwellen aan

In Britse media zijn er hardnekkige geruchten opgedoken over een reünie van Oasis. De broers Liam en Noel Gallagher zouden hun jarenlange vete eindelijk opzij zetten en in 2025 een optreden geven in Londen en Manchester.

Het is deze week exact 15 jaar geleden dat Oasis voor het laatst als band op het podium stond. Sindsdien duiken er om de zoveel tijd geruchten op over een mogelijk reünie van de iconische Britse band. Het water tussen de broers Liam en Noel Gallagher bleek echter altijd veel te diep.

Manchester en Londen?

Maar nu melden verschillende bronnen, zoals The Times, dat zo’n reünie er toch komt. In de zomer van 2025 zou Oasis opnieuw samen op het podium staan. Er staan blijkbaar meerdere megaconcerten gepland in Heaton Park in Manchester end Wembley Stadium in Londen. Die laatste locatie zou zelfs meteen voor tien avonden geboekt zijn. Als dat waar is, verbreekt Wembley meteen het record van acht concerten dat zojuist door Taylor Swift is gevestigd.

Mogelijk komt daar ook nog een concert op het muziekfestival Glastonbury bij. Die locatie speelde een belangrijke rol bij de doorbraak van Oasis in 1995.

Voorlopig is het wel nog wachten op de definitieve bevestiging van het nieuws over een reünie. De broers zelf hebben daarop namelijk nog niet gereageerd. Het is verder ook niet duidelijk wie er – naast Liam en Noel – nog deel zal uitmaken van de samenstelling van Oasis bij zo’n reünie. Het contact met bepaalde bandleden is de voorbije jaren namelijk serieus verwaterd.

Meer
Lees meer...