HBO bestelt nu al derde seizoen van ‘Westworld’, maar zal het het gat van ‘Game of Thrones’ kunnen vullen?

HBO bestelt nu al derde seizoen van ‘Westworld’, maar zal het het gat van ‘Game of Thrones’ kunnen vullen?

HBO laat er geen gras over groeien. Het tweede seizoen van ‘Westworld’ is nog maar enkele weken aan de gang, of er is al een derde seizoen besteld. Wanneer dat te zien zal zijn, is nog niet geweten. HBO lijkt zich zo voor te bereiden op een leven na ‘Game of Thrones’, dat volgend jaar zijn einde zal kennen. De vraag is of ‘Westworld’ het gat van ‘Game of Thrones’ wel zal kunnen vullen …

We zijn amper twee weken ver in het nieuwe, tweede seizoen van Westworld, en HBO heeft nu al een derde seizoen besteld. Waar dit tweede seizoen toe zal leiden, is voorlopig nog koffiedik kijken. Maar ondertussen weten we wel al dat er zes parken zijn, waar het Westworld-park er dus maar ééntje van is. Plaatsen genoeg dus om nog meerdere seizoenen te vullen. En dat lijkt HBO ook te gaan doen.

Vijf Emmy’s

De kabeldienst is dan ook naarstig op zoek naar een opvolger voor de megahit Game of Thrones, die in 2019 aan z’n laatste seizoen begint. Jarenlang kon HBO teren op het succes van Game of Thrones, maar dat valt vanaf volgend jaar dus weg. Westworld werd dan wel niet onverdeeld onthaald, toch kon het in totaal gemiddeld meer dan 13 miljoen kijkers lokken in het eerste seizoen. Daarmee doet het even goed als de fantasyreeks.

Dat eerste seizoen haalde ook meteen 22 Emmy-nominaties binnen, waarvan het er vijf verzilverde. Dat zijn er meteen al drie meer dan Game of Thrones in zijn eerste seizoen behaalde. Al is er nog een lange weg te gaan om het totaal van GoT te evenaren. De fantasyreeks heeft ondertussen 38 beeldjes binnengehaald, een record.

Eén miljard downloads

Game of Thrones is echter meer dan enkel de kijkcijfers en de prijzen. De reeks is uitgegroeid tot een cultfenomeen, ook bij ons. Jarenlang was het de meest gedownloade reeks ter wereld, het zevende seizoen zou in totaal zelfs meer dan een miljard keer gedownload zijn. De vraag is maar of Westworld ook daar Game of Thrones in zal kunnen opvolgen.

Wie zich in afwachting van het laatste seizoen nog eens in Game of Thrones wil verdiepen kan alle zeven seizoenen hier nog eens bekijken.

Wie wil mee zijn met het tweede seizoen van Westworld, kan het eerste hier nog eens onder de loep nemen.

Gesponsorde artikelen