‘Heartstopper’-maker Alice Oseman in gesprek met Netflix over seizoen 4

Het derde seizoen van Heartstopper staat sinds vorige week op Netflix. Maar het is al tijd op vooruit te kijken. In een interview met Tudum verklapt maker Alice Oseman dat ze al in gesprek is met Netflix over de mogelijkheid van seizoen 4 van de reeks. Dat zou dan wel meteen het laatste zijn.

Fans van Heartstopper hebben waarschijnlijk alle afleveringen van het derde seizoen al lang bekeken. Daardoor is het nu dus wachten op een vierde seizoen. Dat werd nog niet bevestigd door Netflix, maar maker Alice Oseman is al in gesprek met Netflix over een mogelijk vierde seizoen.

Seizoen 4

Voor het derde seizoen van Heartstopper werd inspiratie gehaald uit Volume 4 en Volume 5 van de comics van Alice Oseman. Op dit moment werkt Oseman aan Volume 6 uit de reeks, maar ze liet daarover al weten dat dat het laatste wordt. Daardoor zou een mogelijk vierde seizoen van Heartstopper dus ook het laatste worden. “Er is nog meer te vertellen in de boeken dat we in de show nog niet hebben kunnen tonen en we hopen ook dat we het einde van het verhaal kunnen tonen in de serie.”

Als seizoen 4 van Heartstopper er ook daadwerkelijk komt, zullen we dus wel nog even geduld moeten hebben. “Ik hoop even hard als iedereen dat het laatste deel snel kan verschijnen”, vertelt Oseman. “Maar er zijn veel dingen die moeten gebeuren. Voorlopig kan ik nog niets echt kwijt. Ik denk dat de kijkers van de reeks weten dat ik online heel open en eerlijk ben over het proces en waar we mee bezig zijn. We doen ons best en we zullen fans zo snel mogelijk op de hoogte brengen. Zodra ik iets kan delen, zal ik dat ook doen.”

Op dit moment zit Oseman nog in de beginfase van Volume 6 van de comic, waardoor we dus zeker nog wel even geduld zullen moeten hebben voor dit deel verwerkt zal kunnen worden in de reeks. “Ik nader het einde van het verhaal en da’s een heel dubbel gevoel. Ik hou zo veel van Heartstopper, dus het is heel triest dat er een einde aan komt. Maar ik ben klaar om het einde van het verhaal te vertellen. Ik kan niet wachten om iedereen te tonen wat er gaat gebeuren.”

Bekijk hier nog eens de officiële trailer voor het derde seizoen van Heartstopper:

De drie eerste seizoenen van Heartstopper zijn te vinden op Netflix. Zin in iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Voor meer streamingnieuws kan je je inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...