Heb je slaapproblemen? Dan moet je gewoon seks hebben voor je gaat slapen

Heb je slaapproblemen? Dan moet je gewoon seks hebben voor je gaat slapen

Duurt het even vooraleer je in slaap valt? Dan zou seks de oplossing kunnen zijn! Volgens een onderzoek zou een beetje passie tussen de lakens al je slaapproblemen kunnen wegwerken. Als je voor het slapengaan eerst even seks hebt, kan je makkelijker in slaap vallen. Het kan zeker geen kwaad om het eens uit te proberen, toch?

Volgens een onderzoek aan de CQUniversiteit in Australië heeft seks voor het slapengaan een positief effect op je nachtrust. Onderzoekers hebben 460 volwassenen tussen 18 jaar en 70 jaar ondervraagd en 64 procent van de respondenten sliep beter na seks. En als je geen partner hebt, is dat ook helemaal geen probleem. Heel wat ondervraagden konden eerlijk zeggen dat ze meteen in slaap vielen na het masturberen.

Maar blijkbaar was het niet toevallig dat sommigen minder goed sliepen na seks …

Orgasme

Tijdens seks lever je heel wat inspanning, maar dat is niet de enige reden waarom je nadien beter slaapt. Een orgasme zou blijkbaar heel belangrijk zijn voor je nachtrust. Het zorgt ervoor dat je lichaam zich volledig ontspant en je alles even vergeet. Daarnaast komen er ook nog heel wat hormonen vrij die je een goed gevoel geven en zelfs pijn onderdrukken.

Volgens Michele Lastella die de studie leidde, verlaagt seks de niveaus van cortisol, een stresshormoon. “Als je seks hebt, denk je niet aan al het werk dat je nog moet doen”, zegt de onderzoeker aan Health.com. “Seks leidt af en je vergeet de dagelijkse stress.”

Maar psychologe Holly Richmond zegt dan weer dat seks soms een averecht effect kan hebben op je nachtrust. “Ongeveer 60 procent van de vrouwen met wie ik werk, vindt masturbatie en seks voor het slapengaan handig. Maar de andere 40 procent wordt actiever van seks.” Volgens de psychologe is de ene persoon de andere niet. “Het effect van seks hangt af van persoon tot persoon.”

Dat moeten we dan toch even uittesten!

Gesponsorde artikelen