Heb jij het ook al gedaan? Sinds Netflix is er een nieuwe manier waarop je je lief kunt bedriegen

Netflix kan slecht zijn voor relaties. Stel dat je samen met je partner een serie volgt, dan is het moment waarop jullie kijken heilig. Alleen is er een verschil tussen een serie op televisie en eentje op Netflix: op de streamingsdienst staan alle afleveringen er meteen op. De verleiding is dus groot om achter de rug van je partner stiekem verder te kijken. Volgens een onderzoek van Netflix kan in 46 procent van de koppels iemand zich niet bedwingen.

Netflix

Netflix cheating heet het fenomeen, misschien een kandidaat voor het woord van het jaar 2017. Een ernstig probleem is het nog niet, maar de resultaten van het onderzoek van Netflix zijn best grappig. In de Verenigde Staten is het aantal gevallen sinds 2013 verdrievoudigd. En net zoals iemand die z’n partner in bed bedriegt, is ook hier de verleiding vaak groot genoeg om het opnieuw te doen. Wie een Netflix cheater in huis heeft, zit er dus mee opgescheept. Zo’n 44 procent bedroog z’n partner al minstens drie keer met een serie.

Brave Nederlanders

België nam niet deel aan het onderzoek, maar de cijfers van Netflix maken wel duidelijk dat in Nederland bijna nooit bedrog wordt gepleegd tijdens het bingewatchen – liefst 73 procent wacht altijd braaf op het moment dat ze met hun tweetjes verder kunnen kijken. In Brazilië en Mexico is het een veel groter probleem, want daar zijn respectievelijk 57 procent en 58 procent van de kijkers cheaters.

Zowat iedere spannende serie is het recept om je partner te bedriegen, maar als jullie samen naar één van de volgende reeksen kijken moet je je het meest zorgen maken: The Walking Dead, Breaking Bad, American Horror Story, House of Cards, Orange is The New Black, Narcos en Stranger Things. Wees alert als je lief zegt dat hij of zij nog niet gaat slapen wanneer je zelf in bed kruipt. Vooral wanneer de partner slaapt wordt er overspel gepleegd (25%). Bijna de helft zal nooit opbiechten dat ze een scheve schaats gereden hebben.

Gelukkig is er nog geen sprake van relaties die zijn stukgelopen door Netflix cheating. In veel landen is het zelfs aanvaard dat de partner alleen verder kijkt. Maar gewoon omdat het idee leuk is heeft Netflix aan de hand van bekende gezichten uit Originals enkele soorten cheaters opgesomd. Welk soort cheater ben jij?

1. De langeafstandsbedrieger

Netflix

Zo’n 44 procent van de gevallen van bedrog komen voor wanneer één partner op (zaken)reis is. Zo’n 46 procent maakt er nadien ook ruzie over. Voor Netflix kom je dan het meest overeen met Pablo (Escobar), die uiteraard ook voor geen haar te vertrouwen valt.

2. De seriebedrieger

Netflix

Geen seriemoordenaar, maar een seriebedrieger. Behalve de leuke woordspeling is dit iets wat vaak voorkomt. Het blijft immers zelden bij één keer. Zo’n 30 procent van de koppels heeft al minstens vier keer met overspel tijdens het bekijken van een serie te maken gehad. Zo’n 16 procent verstopt zich in een andere kamer om verder te kijken. Doe jij dit ook, dan ben je volgens Netflix net als Piper uit Orange Is The New Black: je wil wel een engeltje zijn, maar de verleiding is gewoon te groot.

3. De slapeloze bedrieger

Netflix

Dit is de persoon die wacht tot de partner slaapt om dan alleen verder te kijken. Eén op vier van de gevallen van Netflix cheating gebeurt ’s nachts. Het overspel overkomt overigens vooral getrouwde koppels (55%). En we willen niet in clichés vervallen, maar mannen (59%) zijn veel minder te vertrouwen dan vrouwen (41%).

4. De bedrieger zonder spijt

Netflix

Netflix cheating komt dan wel vaak voor, een probleem is het in de meeste relaties nog niet. Zo’n 32 procent heeft er achteraf geen spijt van. Zes op tien zouden het vaker doen als ze zeker zijn dat hun partner het niet te weten zou komen. De link met Frank Underwood is duidelijk.

5. De eerlijke Netflix-kijker

Netflix

Je moet dus goed zoeken, maar ze bestaan wel: de Netflix-kijkers die altijd netjes met hun lief naar de volgende aflevering van een serie kijken. Zo’n 54 procent blijft elkaar trouw tijdens het bingewatchen. Aangezien het toch bijna Valentijn is: de meeste koppels doen het omdat ze graag tijd met elkaar doorbrengen (71%) en samen willen ontspannen (67%). Voor 38 procent is het goede manier om iets te hebben om over te praten. En 36 procent vindt elkaar trouw blijven met Netflix beter dan een cadeau krijgen.

Meer
Lees meer...