Het beste uit ‘The sky is the limit 2’, zodat je weer helemaal mee bent 

De tweede aflevering van The sky is the limit (VIER) was minder spraakmakend dan de eerste, maar toch waren er wel wat momenten die het analyseren aan het koffiemasjien/cola-automaat helemaal waard zijn.

1. Paris Hilton houdt niet van champagne.

Of toch niet als ze de champagne over zich krijgt, zoals gebeurde in de Knokse nachtclub Gotha. Het was het perfecte excuus voor de vetbetaalde, grillige socialite om haar acte de présence van drie uur af te kappen na 50 minuten. Daniel Camus was laaiend (‘Ik sla op haar gezicht!’) maar nog veel frappanter was het nerveuze gedrag van de vier bodyguards die la Hilton constant omringden, zeker buiten. Bescherming tegen de duizenden fans die stonden te wachten om haar in stukken te scheuren, no doubt. “Ze is niet de gemakkelijkste artieste”, zei Camus nog tegen de camera. Understatement!

2. Harry houdt niet van België.

Harry Schurmans is het Belgische weer beu en wil naar Brazilië verhuizen. Dus zet hij zijn villa’tje op de immomarkt voor de schappelijke prijs van 5 miljoen euro. Daarvoor krijg je een villa met vernissageruimte, wellnessbadkamer, helikopterlandingsplaats en surround geluid in de tuin en dat allemaal op je eigen schiereiland.

3. … Of van gras in zijn huis.

Zijn eerste grote liefde, zijn gras, mag niet blijven plakken aan zijn tweede grote liefde, namelijk Olga. De Louboutins werden netjes afgestoft voor ze terug in huis mochten. Gek genoeg waren grassige Loubi’s geen probleem bij een wijntje op het tuinbed. 

4. Hij houdt wel van gras maaien.

Het is het ideale moment om te mediteren en na te denken over het leven, zoals over hoe laag de rente staat en of we ooit negatieve rente gaan krijgen. 

5. En van zijn wilde boerendochter, Olga.

VIER
Harry citeert al eens graag uit een liedje, en deze week was dat ‘De Wilde Boerendochter’ van Ivan Heylen. Een culturele referentie die Olga, jong en buitenlands zijnde, natuurlijk niet kende. 

6. Zotte prijs van de dag: de oncomfortabele zitbank in de vorm van een Rolling Stones-tong.

VIER
10.000? schatte Kirsten, vriendin van Jan Kriekels. “Doe er maar een nul bij”, glundert die. “Die zijn enorm veel waard door hun exclusiviteit” voegde hij er nog aan toe. Naast rood plastiek kwamen er ook versies in verschillende soorten leer, waaronder python (zie foto).

7. Het testen van ‘de meest ecologische auto van België’ loopt een beetje mis.

Een wagen van linnen en ‘lijm die uit de grond is gehaald’. En niet waterdicht bleek.  ‘Een ritje om nooit te vergeten, een sierraad voor het geheugen’, monkelden Jan en Kirsten achteraf als een betrapt, ondeugend koppeltje. De echte gevoelens erover werden speels maar beslist onderdrukt. 

De ecologische auto (en de hybride moto) konden natuurlijk niet verplaatst worden zonder een andere, zeer zuinige 4×4. En ja, ook de andere auto’s van het koppel liggen onder vuur. 

8. Jan blijft onverstoorbaar onder de seksuele toespelingen van Kirsten

Zij ziet seks in het lippenzwembad, hij denkt aan de boom die gesnoeid moet worden. Zij denkt dat hij geniet van haar borsten in zijn rug bij een ritje op de moto, hij geniet vooral van de stille hybride moto. Nou.

9. Harry komt met de wijsheid van de dag.

‘Ik zou content zijn met de helft van dit, maar ik weet perfect wat ik wil.” En ook: “Geld maakt niet gelukkig, daar zit misschien wel iets in. Als ge te veel hebt, gebt ge last. Als ge niks hebt, hebt ge last. Maar een beetje is wel gemakkelijk, om te doen wat je wil.” Understatement van de eeuw. 

10. Steven en Laura vervelen zich nog steeds. 

“Stevens werkdag zit erop. Het is middag. Hij en Laura hebben iets gegeten. Ze vervelen zich een beetje.” Dus hij showde zijn tattoos. 

Maar da’s niet waar want Steven heeft OOK van die hippe kabouters. Vier zelfs.

Waarvan een gele, een grijze en een witte. Het was niet duidelijk of ze vredeskabouters waren of fuck-kabouters. 
Meer
Lees meer...