Het is officieel: opnieuw een dier zwanger in Pairi Daiza

Het is officieel: opnieuw een dier zwanger in Pairi Daiza

Pairi Daiza onthulde vandaag welk dier zwanger is! Na de teaser op Facebook van gisterenavond hield het park ons niet langer in spanning: we weten eindelijk de soort van de toekomstige baby!

Pairi Daiza gooide woensdagavond een bom op Facebook. De zoo plaatste namelijk een foto van een positieve zwangerschapstest op haar pagina. We wisten dus al dat het park binnenkort een baby’tje zal verwelkomen, maar om welk dier het ging, bleef voorlopig een raadsel. Er werd meteen heel wat gespeculeerd: terug een kleine panda, een orang-oetan, een giraf of een nijlpaard?

In de Facebookpost kondigde de dierentuin meteen een persconferentie aan. Deze vond vandaag plaats om 11 uur.

Orang-oetan

Het gaat niet om een panda of een giraf, maar een kleine orang-oetan! Een baby van Sinta en Gempa om preciezer te zijn. Het gaat dus niet om het paar mensapen dat afgelopen april samen met hun jong naar Pairi Daiza kwam, maar om het andere koppel.

“We hebben er maanden op gewacht en gehoopt. Sinta en Gempa verwachten eindelijk een baby! Sinta, één van onze primaten uit Sumatra, is een paar weken zwanger. Deze zwangerschap is heel zeldzame gebeurtenis en brengt hoop voor de soort die met uitsterven bedreigd is”, zegt het park trots.

De draagtijd van een orang-oetan is gemiddeld 274 dagen, of ongeveer 9 maanden. We zullen dus nog even moeten wachten voor we het kleine aapje kunnen bewonderen!

Gefeliciteerd!

Gesponsorde artikelen