Het WK nu al beu? Hier zijn 11 nieuwe tv-series die je in juni kunt zien

Het WK nu al beu? Hier zijn 11 nieuwe tv-series die je in juni kunt zien

Vanaf 14 juni draait alles rond het WK voetbal, maar wie er toch aan wil ontsnappen heeft natuurlijk Netflix en andere streamingsdiensten. Dit zijn alle belangrijke nieuwe series en seizoenen die je deze maand in volgorde van verschijnen mag verwachten.

1. You Me Her (Netflix – seizoen 3 – 01/06)

Voor veel mannelijke kijkers moet hij één van de gelukkigste mensen op aarde zijn. Jack woont samen met twee knappe vrouwen, eentje is zijn eigen vrouw, op de tweede zijn ze allebei verliefd geworden. En hoewel dat in de moderne maatschappij normaal niet kan, beginnen ze dan maar een relatie met drie. De serie is intussen aan het derde seizoen toe, en valt nog steeds in de smaak. Netflix kan hier natuurlijk de grenzen van hun ongewone relatie aftasten.Relatiebreuk

In het derde seizoen is er echter toch veel veranderd. Waar in seizoen twee Jack eerder uit de boot lijkt te vallen, is het nu Emma die uit de relatie gestapt is. De serie gaat zo’n vier maanden na hun breuk verder. Lizzy en Jack leven nu samen zoals een normaal koppel, zonder driehoeksrelatie. Maar dan duikt Emma weer op en dreigt alles opnieuw ingewikkelder te worden.

You Me Her telt dit seizoen weer tien afleveringen, die allemaal een klein half uur duren. Uiteraard is de serie vooral komisch bedoeld.

IMDb-score: 7,0

2. Succession (HBO – NIEUW – 03/06)

Af en toe begint er zo’n serie op HBO waarvan je hoge verwachtingen hebt. Daar zorgt het label van HBO natuurlijk op zich al voor. Succession wordt in één adem genoemd met een klassieker als The Soprano’s, dus dan ligt de lat meteen erg hoog.

The Newsroom 2.0

De mediawereld vormt de achtergrond van deze serie. Logan Roy staat aan het hoofd van het vijfde grootste mediabedrijf ter wereld. Maar de CEO is ondertussen 80 jaar en dat begint hij te voelen. Dus komt, zoals de titel doet vermoeden, de strijd om zijn opvolging op gang. Vier kinderen willen maar wat graag op zijn stoel terechtkomen.

Vermoedelijk wordt de serie voor een groot stuk satire en mag er al eens gespot worden met het wereldje. Eerder deed The Newsroom dat al op een geslaagde manier. Je hoort het: niets dan grote namen waaraan deze serie gelinkt wordt.

3. Sense8 (Netflix – slotfilm – 08/06)

De fans van Sense8 kijken al een hele tijd naar dit moment uit. Netflix besloot tot hun grote verbazing om geen nieuw seizoen van de serie te maken, maar kon dit hoofdstuk ook niet zonder waardig slot eindigen. En dus maakten ze een slotaflevering, of zeg maar slotfilm, van ongeveer twee uur. Op die manier zullen we alsnog weten hoe het de personages vergaat.

Brussel

De trailer doet alvast vermoeden dat de gebeurtenissen zich andermaal verspreid over de hele wereld afspelen. En ook Brussel eist een belangrijke rol op in de film. Kijk misschien eerst nog eens naar het tweede seizoen, want dat eindigde met een gigantische cliffhanger. Ook dat is een reden waarom Netflix zich verplicht zag om deze slotfilm nog te maken. Sense8 zou niet al te veel kijkers gehad hebben, en dus valt de beslissing van Netflix wel te begrijpen.

Maar de fans kwamen in opstand, en we zijn blij dat de streamingsdienst naar z’n publiek luistert. Nog één keer genieten van een spannende finale dus …

IMDb-score: 8,4

4. Marcella (Netflix – seizoen 2 – 08/06)

Het heeft lange tijd geduurd vooraleer Marcella een vervolg kreeg, maar dat heeft vooral met zender ITV te maken. Daar was het tweede seizoen begin dit jaar al te zien, maar nu lost Netflix dus alle afleveringen ook buiten het Verenigd Koninkrijk.

Anna Friel

De serie gaat over inspecteur Marcella Backland die voor Metropolitan Police werkt. Om familiale redenen zette ze aanvankelijk een punt achter haar carrière, maar nadat haar man haar verlaten heeft, besluit ze alsnog terug te keren. Ze werkt op de dienst moordzaken en krijgt met een onderzoek te maken dat haar opvallend bekend voorkomt. In de hoofdrol van deze populaire detectivereeks zien we de bekende actrice Anna Friel.

IMDb-score: 7,4

5. The Staircase (Netflix – NIEUW – 08/06)

Liefhebbers van crime weten dat ze bij Netflix goed zitten, en dat is deze maand niet anders. Kort nadat we de ‘pizza bomber‘ verteerd hebben, komen ze met iets anders op de proppen. The Staircase komt bovendien van de makers van Making A Murderer.

Schuldig of niet?

In 2001 belt auteur Michael Peterson de hulpdiensten op, nadat hij zijn vrouw Kathleen onderaan de trap dood heeft aantroffen. Peterson wordt meteen tot hoofdverdachte gebombardeerd. Hij mocht dan wel beweren dat zijn vrouw van de trap gevallen is, speurders waren het daar niet mee eens. Peterson was biseksueel en hield er ook affaires met andere mannen op na. Al die factoren speelden een rol in zijn proces, maar het opvallendste bewijs moest misschien nog komen.

Toen hij een tijdje in Duitsland woonde werd een vriendin van hem dood aangetroffen, nadat ze exact hetzelfde ongeluk zou hebben gehad. In die zaak werd hij vrijgesproken, maar deze keer lijkt het toeval toch iets te groot. Je merkt het: de perfecte ingrediënten voor een weer goede docureeks op Netflix.

6. Goliath (Amazon – seizoen 2 – 15/06)

Nog een serie die er erg lang over heeft gedaan om een vervolg te krijgen, maar bij Amazon Prime is een tweede seizoen tegenwoordig al een succes. Bijna twee jaar na het eerste seizoen is Goliath terug, met in de hoofdrol opnieuw Billy Bob Thornton.

Complot

Billy McBride is een advocaat die rechtvaardigheid nastreeft in een maatschappij waarin de waarheid niet zo belangrijk meer is. De juridische weegschaal heeft nog nooit zo fel overgeheld naar de rijkelui en de machtigste mensen op aarde.

Het leverde Thornton zelfs een Golden Globe voor beste mannelijke acteur in een dramareeks op. In het tweede seizoen wordt de 16-jarige zoon van een goede vriend gearresteerd voor dubbele moord, maar tijdens het onderzoek legt de advocaat een groot complot bloot.

IMDb-score: 8,3

7. The Ranch (Netflix – deel 5 – 15/06)

We hadden het na de eerste afleveringen niet gedacht, maar The Ranch heeft intussen ons hart gestolen. De serie wordt altijd in twee delen gelost, en vermoedelijk krijgen we in het najaar deel zes. Dus wie goed rekent, komt erop uit dat dit eigenlijk het derde seizoen is. Maar na deel vijf nemen we wel afscheid van één van de hoofdpersonages.

Exit Rooster

Zelfs op een afgelegen ranch heeft #MeToo toegeslagen. Danny Masterson, die eerder al in That 70s Show naast Ashton Kutcher speelde, wordt ervan beschuldigd dat hij in het begin van de jaren 2000 vier vrouwen zou hebben verkracht. Netflix kan daar niet mee lachen en besloot na Kevin Spacey in House of Cards opnieuw een bekende acteur aan de deur te zetten. De makers hebben Rooster uit de serie geschreven, zodat hij in de finale van het vijfde deel zal verdwijnen.

Begin dit jaar is de productie zonder Masterson herbegonnen, maar uiteraard is er nu ruimte voor een nieuw gezicht. Dax Shepard is al op de set gesignaleerd, en ook dat is een voormalige collega van Ashton Kutcher.

IMDb-score: 7,7

8. Marvel’s Luke Cage (Netflix – seizoen 2 – 22/06)

We hebben zo stilaan een handleiding nodig om die heldenseries van Netflix in de juiste volgorde te bekijken. Maar blijkbaar moeten we gewoon kijken in de volgorde dat ze verschenen zijn. Dus als je bij Daredevil, Jessica Jones en Iron Fist volledig mee bent, dan is het nu tijd voor seizoen 2 van Luke Cage.

Niet ongenaakbaar

Hij is niet altijd een zuivere good guy, maar dat maakt hem als superheld wel interessant. Luke Cage is ook een belangrijke figuur voor de zwarte gemeenschap, waar superhelden helaas nog niet zo talrijk zijn.

In het tweede seizoen is hij niet meer zo ongenaakbaar. Netflix en Marvel lanceerden een tijdje geleden al een spectaculaire trailer.

IMDb-score: 7,5

9. Shooter (Netflix – seizoen 3 – 22/06)

Bij ons ligt het tv-seizoen in de zomer gewoonlijk stil, maar in de VS zijn er series die juist tijdens de zomer worden uitgezonden. Zo starten deze maand nieuwe afleveringen van Shooter, een serie die intussen aan z’n derde seizoen toe is.

Sluipschutter

Eén van de beste scherpschutters ter wereld, Bob Lee Swagger, is met pensioen, maar dan dreigt de Amerikaanse president te worden gedood. De verdachte is een Russische sluitschutter, die even goed is als Swagger. Ze behoren tot een select groepje schutters die vanop meer dan een kilometer hun doelwit kunnen treffen. Hij wordt gecontacteerd door een ex-collega die nu voor de veiligheidsdiensten werkt. Swagger moet ontrafelen van waar de sluipschutter precies wil toeslaan.

Maar dat mislukt en plots is Swagger zelf de hoofdverdachte. Hij blijkt het slachtoffer van een complot te zijn en moet als een geest verdwijnen om zijn onschuld te bewijzen. De serie is gebaseerd op een boek en werd eerder al verfilmd. Het derde seizoen zal meteen op Netflix te zien zijn, dat iedere vrijdag een nieuwe aflevering toevoegt.

IMDb-score: 7,6

10. GLOW (Netflix – seizoen 2 – 29/06)

De verwachtingen waren groot toen GLOW vorig jaar werd aangekondigd, want de serie werd bedacht door de makers van Orange Is The New Black, de serie die Netflix eigenlijk groot maakte. Intussen zijn we klaar voor een tweede seizoen over de vrouwelijke worstelaars.

Alison Brie

De reeks speelt zich af in het Los Angeles van 1985. Eén van de hoofdrollen is voor Alison Brie. Zij speelt Ruth Wilder, een jonge actrice die geen werk vindt. Mannen gaan telkens met de beste rollen lopen en ze ruikt plots een kans wanneer Gorgeous Ladies of Wrestling, GLOW dus, op zoek blijkt naar actrices. Ze neemt samen met tientallen andere vrouwen deel aan de audities en de trainingen om te leren worstelen.

Aan de leiding staat Sam, een regisseur van B-films die diep is gevallen. Hij heeft het niet voor Ruth en heeft een voorkeur voor haar beste vriendin Debbie. Hier en daar zijn fans die deze serie al beter vinden dan Orange Is The New Black.

IMDb-score: 8,0

11. Nailed It! (Netflix – seizoen 2 – 29/06)

Uit het niets werden we dit voorjaar door dit programma op Netflix verrast. Denk aan Bake Off, maar dan net het omgekeerde. Bakkers die er eigenlijk niks van bakken. Iedere aflevering nemen drie bakkers het tegen elkaar op. Ben je zelf geen held in de keuken? Dan ga je je hierdoor beter voelen.

Bakken maar!

De kandidaten koken nochtans echt wel graag en zijn ingeschreven door familie of vrienden. Ze kunnen natuurlijk wel een simpele maaltijd bereiden, maar wanneer het iets moeilijker wordt, gaan ze de mist in. Als je hen vraagt om een bruidstaart te maken, krijg je dus geen meesterwerkjes zoals in Bake Off, maar een creaties die het feest eerder in een horrorshow veranderen.

Goede, leuke televisie dus, en we moesten niet lang wachten op een vervolg. In maart kon je al zes afleveringen zien, en vlak voor de zomervakantie verschijnt er al een tweede reeks op Netflix. We hebben het gevoel dat dit ons oneindig lang kan entertainen, maar … ocharme die jury!

IMDb-score: 7,3

Gesponsorde artikelen