Hevige storm teistert kust: dode door omgevallen kraan in Nieuwpoort, KV Oostende mag niet voetballen

Hevige storm teistert kust: dode door omgevallen kraan in Nieuwpoort, KV Oostende mag niet voetballen

Een korte, maar heel hevige storm heeft vanavond lelijk huisgehouden aan de Belgische kust. In Nieuwpoort is een dode gevallen door een omgevallen kraan, die een gat maakte in een appartement. En in Oostende moest het voetbal worden afgelast door schade aan een tribune.

De stormdepressie zal in de loop van de avond al richting Nederland getrokken zijn, maar in korte tijd is heel wat schade aangericht. Vooral in Nieuwpoort dan, waar een torenkraan is omgevallen. Daarbij zijn enkele appartementen en auto’s beschadigd geraakt. Eén persoon zou om het leven gekomen zijn, verschillende mensen verkeren in shock.

KV Oostende

In Oostende kon de wedstrijd tussen KV Oostende en RC Genk vanavond niet doorgaan. Het waaide veel te hard – de wedstrijd moest om 18 uur beginnen. Bovendien is een deel van een tribune in het stadion weggewaaid. Een deel van de dakpanelen van de tribune was ook losgekomen. De rukwinden haalden zo’n 100 kilometer per uur. De scheidsrechter wou naar verluidt wel spelen, maar de weersvoorspellingen zagen er niet goed uit. Dus namen de veiligheidsdiensten en de club samen de beslissing om niet te spelen.

Hieronder enkele beelden van de omgevallen kraan in Nieuwpoort

En in Oostende was voetballen met een gat in het dak onverantwoord

Marc Coucke kwam ook met een verklaring

Twitter reageerde uiteraard meteen

Gesponsorde artikelen