Hier vind je de meeste bacteriën op een hotelkamer

Hotel
iStock

Als je een hotelkamer boekt, weet je dat je in een kamer verblijft waar duizenden anderen hebben overnacht. Ook al hebben wij 100 procent vertrouwen in de poetsdiensten van hotels, toch kunnen ze niet ALLES goed poetsen … En daarom blijven er hier en daar wat bacteriën achter. Dit zijn de smerigste hoekjes van een hotelkamer. Opgelet! Niet geschikt voor mensen met bacteriofobie …

1. Afstandsbediening

Gratis televisie kunnen kijken op je hotelkamer is heel leuk. Maar je bent zeker niet de enige die hier gebruik van maakt. Daarom kunnen er heel wat bacteriën op een afstandsbediening zitten. Want die wordt niet elke dag schoongemaakt …

Volgens een studie in de Verenigde Staten bleek dat het toilet en de wastafel in de badkamer evenveel bacteriën bevatten als een afstandsbediening. Proper is toch wat anders, hé?

2. Dekbed

We kunnen met alle zekerheid zeggen dat de schoonmakers van hotels hun uiterste best doen. Lakens en overtrekken worden regelmatig verschoond. Maar het dekbed wordt toch niet zo vaak in de wasmachine gegooid. En dat zorgt voor bacteriën.

Als we slapen, komen er oliën en huidschilfers van ons lichaam. Die komen dan in het bed terecht, samen met de bijhorende bacteriën die door de lakens geraken … Zo vertelde Kelly Reynolds, een gezondheidsprofessor aan de universiteit van Arizona, in Time Magazine dat als je geen bacteriën in bed wil, je het dekbed zeker niet moet gebruiken. Nu begrijpen wij waarom!

3. Glazen

Veel hotels zijn zo vriendelijk om je een gratis drankje op je kamer aan te bieden. Daarom zetten ze graag water en glazen voor je klaar. Maar blijkbaar zouden deze glazen toch niet zo hygiënisch zijn.

Volgens een onderzoek op hotels van televisiezender ABC15 werden glazen niet uit de kamer gehaald voor een correcte schoonmaak. Reynolds zegt dat een fout onderhoud van glazen bacteriën kan veroorzaken. “Als glazen niet goed worden gedesinfecteerd en gedroogd, kunnen ze heel wat bacteriën hebben.”

4. Lichtschakelaar

Net zoals een afstandsbediening, komt iedereen aan alle lichtschakelaars en worden ze niet vaak gepoetst. En bacteriën blijven op de schakelaars zitten en worden doorgegeven aan wie eraan komt. Iedereen dus …

5. Poetsmateriaal

Blijkbaar zou het poetsgerief ook vol bacteriën zitten. Schoonmakers moeten verschillende kamers op één dag doen. Hierdoor is de kans groot dat bacteriën van de ene kamer naar de andere worden overgedragen door doekjes, sponzen en handdoeken.

Succes bij je volgende boeking hé! 😉

Gesponsorde artikelen