Hier vind je het beste paard in ‘Red Dead Redemption 2’ en zo kan je het vangen

Je paard is zo belangrijk in ‘Red Dead Redemption 2’ dat alleen het beste paard volstaat. En er is wel degelijk een ‘beste paard’ in de game: het white arabian horse. Al zeker als je het gewoon gratis kan krijgen, je moet gewoon weten waar je moet zoeken. 

We kunnen er niet omheen: in Red Dead Redemption 2 is je paard enorm belangrijk. Het is niet alleen je trouwste kompaan, maar door de afwezigheid van een echt uitgebouwd fast travel-systeem ben je er ook echt op aangewezen (lees hier onze uitgebreide review van de game, waarin ook de afwezigheid van die fast travel wordt besproken). Het is dan ook logisch dat je op zoek gaat naar het beste paard in het spel. En volgens velen is dat het white arabian horse.

White arabian horse

Je zal misschien wel andere paarden vinden die op basis van de statistieken kunnen wedijveren met het arabian horse. Er zijn dan ook een heel aantal parameters waarop een paard beoordeeld wordt in het spel, en het hangt er een beetje vanaf waar jij belang aan hecht welke je als het beste kan zien.

Maar de paarden die zich naast het wilde white arabian horse kunnen zetten, zijn enkel te koop (en dus niet gratis in het wild te vinden). Je zal er dan ook een pak van je duurverdiende dollars voor moeten neerleggen (al is geld geen probleem als je deze glitch kent). Komt daar nog bij dat die paarden maar beschikbaar zijn vanaf je bepaalde, latere, hoofdstukken van Red Dead Redemption 2 hebt bereikt.

Het white arabian horse is het snelste wilde paard in de game. En met de vele kilometers die je in Red Dead Redemption 2 moet afleggen, is dat geen overbodige luxe. Allemaal op zoek naar dat white arabian horse dus, en hier kan je ‘m vinden!

Rockstar

Lake Isabella

Bereid je maar voor op een ware strijd, want het beste paard in de game temmen, is geen makkelijke opgave. Maar er is ook goed nieuws. Het white arabian horse verschijnt niet lukraak. Wie de juiste locatie heeft, is dan ook zeker er na verloop van tijd eentje tegen het lijf te lopen. Reis daarvoor naar het noordwesten van de map, meer bepaald het gebied rond Lake Isabella (zie kaartje). Dat is in het koudere deel van de map, dus trek je warmste kleren aan.

Waar je ‘m exact tegen zal komen, is moeilijk te zeggen. Maar de meeste gamers komen het fantastische paard vooral aan de westkant van het meer tegen. Voor je ook echt op zoek begint te gaan, is het best van een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen. Laat je huidige paard maar ergens veilig achter, want het is het beste van te voet verder te gaan. Sommige gamers zeggen zelfs dat je best niets in je handen houdt, omdat je daardoor het paard zou kunnen afschrikken.

Start nu maar met het tracken. Gebruik je Dead Eye, maar wees voorbereid op een lange zoektocht. Want een wit paard in de witte sneeuw vinden, kan wel even duren. Als je het paard afschrikt, begint alles een beetje opnieuw. Track het, spot het en sluip je er een weg naartoe. Maar pas op, want eens je het paard hebt gevonden, begint het eigenlijk nog maar.

Het paard breken

Benader het paard heel rustig (hou hiervoor zeker L2/LT ingedrukt zodat je focust op het paard). Vanaf je merkt dat de Calm-meter van het paard afneemt, stop je best. ‘Sluip’ je zo een weg naar het paard, terwijl je het kalmeert. Maar ook als je het paard eenmaal bereikt, is het nog niet voorbij. Als je het white arabian horse probeert te bestijgen, wacht je nog een hevige rit op het paard om het ook echt te kunnen ‘breken’.

Om het paard te temmen, moet je in de tegengestelde beweging van het ros gaan. Doe je dat lang genoeg, krijg je de geruststellende boodschap te zien dat het paard eindelijk ‘gebroken’ is. Neem je zadel meteen van je vorige paard en installeer het op je gloednieuwe white arabian horse om het ook permanent een van je paarden te maken en ook direct als je main horse te bestempelen. Gefeliciteerd: je bent nu de eigenaar van het beste paard in de game! Nu kan het echte spel beginnen …

Deze YouTuber toont je nog eens hoe het moet:

Het belangrijkste is: rustig en geduldig blijven. Maar dat is soms wel héél moeilijk, zeker als dit gebeurt …

Je kan dan ook op de meest frustrerende (en grappige) manieren dood gaan in Red Dead Redemption 2: een overzicht van de belachelijkste overlijdens vind je hier.

Meer
Lees meer...