HMD (Nokia) en Mattel brengen samen Barbie flip phone uit

HMD, het Finse moederbedrijf van Nokia, heeft zijn krachten gebundeld met Mattel voor een bijzondere Barbie flip phone. Het gaat om een ouderwetse flip phone, waarop je dus geen apps kan installeren, maar enkel kan bellen, sms’en en foto’s in lage kwaliteit kan nemen.

Vorig jaar nam Barbie de zomer over, maar nu de Y2K-trend blijft duren, blijft ook Barbie populair. HMD en Mattel besloten om Barbie en Y2K samen te brengen in een Barbie flip phone.

Barbie flip phone

De Barbie flip phone is uiteraard fluoroze en lijkt echt uit de nillies te komen. Zo kan je er geen apps op installeren en gaat het echt om een ouderwetse gsm met knopjes. Wel heeft de achterzijde een scherm waardoor je nog steeds de tijd en datum kan bekijken wanneer je gsm gesloten is. Verder kan je dus enkel bellen en sms’en met het toestel dat volgens HMD perfect is voor een digitale detox waarbij je “je smartphone een vakantie kan gunnen”.

De flip phone is wel uitgerust met een camera, maar ook daar moet je dus geen hoogstaande kwaliteit verwachten. Het gaat namelijk om een camera met 5 megapixels, maar dat is natuurlijk wel perfect om de retro foto’s te maken die tegenwoordig populair zijn.

Bij de gsm krijg je wel een heleboel accessoires. Het gaat daarbij om verschillende stickers, hoesjes en bedeltjes om je gsm te personaliseren. Het toestel is vanaf nu verkrijgbaar en kost 129,99 euro. Je kan hem bestellen via de website van HMD.

Bekijk hier de flip phone in actie:

Meer
Lees meer...