Hoe een henna-tattoo het leven van dit meisje tot een pijnlijke hel maakte

Hoe een henna-tattoo het leven van dit meisje tot een pijnlijke hel maakte

De zevenjarige Britse Madison heeft een wel erg pijnlijk souvenir mee naar huis genomen van Egypte. De henna-tattoo die ze liet zetten in het hotel is beginnen ontsteken van zodra het gezin terug thuis was. Nadat de blaren waren verwijderd, bleef er een groot litteken achter op haar arm. Het zal nog zeker twee jaar duren vooraleer haar huid terug dezelfde kleur zal hebben.

De vakantie begon al niet goed voor het Brits gezin Gulliver in Egypte. Moeder Sylvia moest naar het ziekenhuis worden gebracht met een galblaasontsteking. Om hun kinderen te belonen voor het goede gedrag in het ziekenhuis, kregen ze elk een Henna tattoo op hun arm. Grote broer Sebastian had meteen jeuk en waste de tattoo al direct af. Zus Madison voelde het pas jeuken toen het gezin al terug thuis was.

Niets hielp, de dokters hadden zoiets nog nooit gezien

De tattoo begon dik te worden en nadat de ouders hem hadden afgewassen stond er uitslag op de plaats waar de tattoo was weggeveegd. Daarna begon de arm dikker te worden en verschenen er verschillende blaren. In het ziekenhuis gaven ze telkens andere soorten crèmes maar niets hielp. Dit hadden de dokters nog nooit gezien. Ze deden een test op de vloeistof in de blaren en ontdekten een abnormaal hoge PH-waarde wat wees op een chemische stof die de huid aan het aantasten was. De blaren moesten dus worden opengemaakt.

Giftige chemische stof in Henna

Black henna tattoos kunnen grote hoeveelheden paraphenylenediamine, een giftige chemische stof, bevatten. De stof zit ook in haarverf en zonnecrème, maar in veel kleinere hoeveelheden. Sommige mensen zijn allergisch aan de stof en ze kan irritaties veroorzaken als ze in aanraking komt met de huid. De ouders van het meisje wisten niet af van de risico’s van Black Henna maar de vader van Madison steekt niet alle schuld op het hotel: “Ik denk dat het deels mijn fout is omdat ik er niets over wist, maar ook de fout van het salon want zij gebruiken gevaarlijke producten bij kinderen.”

Binnen de twee jaar terug een normale huidskleur

Terwijl de blaren verwijderd werden, wilde de dappere Madison niet wegkijken. “Ze wilde zien wat de dokters aan het doen waren, ze was heel sterk en bleef zeggen ‘je hebt er een gemist’.” Ondertussen is Madison in behandeling bij een specialist in littekens en moet ze de komende zes maanden een drukverband dragen om de littekens te minimaliseren. Als alles goed gaat, is de huidskleur binnen twee jaar terug zoals voordien.

Gesponsorde artikelen