Hoe geraak je als jongere aan een betaalbare autoverzekering?

Elke jongere die zijn eigen auto heeft, vraagt het zich waarschijnlijk geregeld af: “WAAROM betaal ik zo veel voor mijn verzekering?” Maar het kan ook anders en wij leggen je uit hoe.

Je wagen betekent voor jou je vrijheid en zelfstandigheid en je kan hem al snel niet meer missen. Alleen wanneer de rekening van de autoverzekering komt, gaat er een steek door je hart én door je bankrekening. Seriously, waarom kost dat toch zo veel? Jij rijdt voorzichtig, draagt sowieso altijd je gordel, drinkt niet als je moet rijden en hebt nog nooit een ongeval veroorzaakt. En toch betaal je elk halfjaar ettelijke honderden euro’s voor je verzekering.

De meeste verzekeraars staan niet echt te springen om jonge klanten aan te trekken. Omdat je minder rijervaring hebt dan de meeste bestuurders, is de kans op een ongeval statistisch groter. Vooral bij jongeren onder de 26 jaar liggen de tarieven daardoor hoger. Beginnende chauffeurs starten vaak met een bonus-malus 11 voor een auto in privégebruik en bonus-malus 14 voor een auto waarmee ze beroepsmatig rijden. Dat betekent dat jij een groter risico loopt op ongevallen en daarom hogere premies moet betalen.

Op naam van je ouders

In vele gezinnen proberen de ouders daar een mouw aan te passen door de autoverzekering op hun naam te zetten. In dat geval zou die ouder de gebruikelijke bestuurder zijn en jij als jongere de bijkomende bestuurder. Maar dit achterpoortje is absoluut niet waterdicht en kan heel nare gevolgen hebben. Als er een ongeval zou gebeuren terwijl jij aan het stuur zit, kan de verzekeringmaatschappij gaan onderzoeken wie de hoofdbestuurder is of de persoon die in werkelijkheid het meest met de wagen rijdt. Indien blijkt dat je een valse verklaring afgelegd hebt, gaat de verzekeraar de schade aan derden vergoeden en vervolgens dat bedrag bij jou komen terugvorderen. Niet zo’n strak plan dus.

Gelukkig bestaat er ook een verzekeringspartner die ervoor zorgt dat jonge bestuurders die nog thuis wonen, kunnen starten aan bonus-malus 0 in plaats van 11. De partners van Jongverzekerd hebben een uniek aanbod voor jongeren en bovendien een goede service met meer dan 90 servicepunten in Vlaanderen. De korting kan wel oplopen tot 60% en dat aan dezelfde voorwaarden als elke andere verzekering.

Het volledige pakket

Tot slot kunnen ook je ouders van verschillende voordelen genieten als hun inwonende kinderen overstappen naar het aanbod van de partners van Jongverzekerd. Alle verzekeringen worden namelijk gebundeld in een gezinspakket met een autoverzekering voor zowel ouders als inwonende jongeren, een brandverzekering en familiale verzekering. Dankzij dat ruimere pakket kunnen verzekeraars een lagere premie aanbieden voor de autopolis van de jongere. Het loont dus absoluut om prijzen en aanbiedingen te vergelijken met behulp van Jongverzekerd.

Kort samengevat kan je je als beginnend bestuurder dus het best verzekeren op je eigen naam en dankzij de service van Jongverzekerd geniet je van een bonus-malus 0 en een super betaalbare premie. Neem daarom zeker een kijkje op www.jongverzekerd.be .

Meer
Lees meer...