Hoe selecteer je de juiste webdesigner voor je online project? 5 tips!

Na lang twijfelen is het eindelijk beslist: je start als zelfstandige of richt je eigen bedrijfje op. Je hoopt online gevonden te worden en wil daarom uitpakken met een fantastische website. Maar hoe begin je daar nu aan en wat zijn belangrijke zaken waarop je moet letten?

Je doet best beroep op een professionele webdesigner. Door te kiezen voor een degelijke en efficiënte partner bespaar je veel geld en tijd. Hoe vind je nu die witte raaf tussen alle verschillende leveranciers? We geven 5 tips voor het selecteren van een betrouwbare partner: 

  1. Goede communicatie

Een goede communicatie is een van de belangrijkste succesfactoren voor het slagen van je project. Bespreek daarom duidelijk wanneer en hoe je jouw webdesigner kan bereiken. En wat met dringende vragen? Vraag je webontwikkelaar of je ook achteraf bij hem terecht kan. 

  1. Een duidelijk en divers portfolio

Een portfolio geeft je een mooi overzicht van de bekwaamheid van je leverancier. Bekijk zeker de eerder gemaakte websites. Spreken ze je aan, zijn ze duidelijk en zie je meteen welk product of welke dienst aangeboden wordt? 

  1. Duidelijke offerte 

Het bouwen van een website is maatwerk. Bekijk het project daarom in zijn geheel en vermijd offertes met een uurtarief. Een heldere en gedetailleerde offerte voorkomt onduidelijkheid over de inhoud, maar vooral over de uiteindelijke kostprijs van je project.

  1. Eigenaar van de geregistreerde domeinnamen 

Sprekende domeinnamen zijn enorm belangrijk. Maar wist je dat het minstens even belangrijk is om de domeinnamen op jouw naam te laten registreren? Zorg er dus steeds voor dat jij eigenaar bent van je domeinnamen en niet je webdesigner. 

  1. Back-up van je project

Houdt jouw leverancier back-ups bij van je project en waar worden deze opgeslagen? Een reservekopie moet veilig en op verschillende plaatsen bewaard worden. Denk daarbij aan lokale back-ups en cloud-oplossingen. Heb je na deze tips toch nog vragen over de juiste webdesigner voor jouw project, dan helpt Trustlocal je graag bij het selecteren van een professionele webontwikkelaar. Aan de hand van enkele eenvoudige vragen brengt Trustlocal je rechtstreeks in contact met de beste professionals in webdesign in Antwerpen en omstreken. In minder dan een minuut tijd vraag je nadien 4 prijsoffertes aan. Het antwoord van de webdesigners ontvang je direct in je mailbox. Zoek je de beste webdesigner in België? Ook die vind je makkelijk en snel via Trustlocal.

Meer
Lees meer...