Hoeveel kost de beugel van Sarah (13)?

Heel wat kinderen en tieners ontsnappen er niet aan: een beugel. Jong starten met een beugel heeft voordelen. De afwijking aan je gebit kan sneller en gemakkelijker worden rechtgezet. Alleen loop je als ouder vaak tegen hoge kosten aan voor zo’n beugel. De ouders van Sarah (13) kunnen ervan meespreken. Zij krijgt binnenkort een beugel.

Leden krijgen een extra terugbetaling van 1050 euro

“Toen het nieuws kwam dat Sarah een beugel nodig had, was er toch even lichte paniek”, vertelt de papa van Sarah. “Je hoort al snel over kosten die oplopen tot 3000 euro en meer. Bovendien weet je ook niet altijd goed wat nu wel en niet wordt terugbetaald. Gelukkig konden we op het juiste advies van ons ziekenfonds De VoorZorg rekenen.”

De ouders van Sarah vroegen de prijs van de behandeling op bij de orthodontist. Ze zaten er met hun schatting niet ver naast: haar beugel zal 2900 euro kosten. Daarvan krijg je een deel terugbetaald van de wettelijke ziekteverzekering. En ook van De VoorZorg Antwerpen krijg je een extra terugbetaling voor orthodontie bij kinderen. Hoeveel krijgen ze terugbetaald voor de beugel van Sarah?

Het prijskaartje van Sarahs beugel (zonder tandverzekering DentaPlan)

* Vernieuwde terugbetaling orthodontie tot 1050 euro voor behandelingen vanaf 1 april 2021. 

De ouders van Sarah kozen voor een tandverzekering DentaPlan

Sarahs ouders krijgen als lid van De VoorZorg 1050 euro terugbetaald, bovenop de terugbetaling van de wettelijke ziekteverzekering (920 euro).

De ouders van Sarah hebben ook de tandverzekering DentaPlan van De VoorZorg. Zo zijn ze nog beter beschermd tegen hoge tandkosten en betalen ze minder voor de beugel van Sarah.

Het prijskaartje van Sarahs beugel (met tandverzekering DentaPlan)

Na terugbetaling van de wettelijke ziekteverzekering en het aanvullend voordeel van De VoorZorg Antwerpen, moeten de ouders van Sarah dus nog 930 euro betalen. Hiervan neemt DentaPlan 60 % of 558 euro ten laste.

De behandeling van Sarah kost 930 euro zonder DentaPlan, en 372 euro mét DentaPlan. De ouders van Sarah hebben hiermee dus 558 euro uitgespaard.

Ontdek hier zelf meer over de terugbetalingen van De VoorZorg

Meer
Lees meer...