Hoeveel paaseitjes kan je eten voor je gewicht bijkomt?

Hoeveel paaseitjes kan je eten voor je gewicht bijkomt?

Pasen! Iets met Jezus, maar ook CHOCOLADE! En vooral: OVERAL!! “Dit is mijn laatste” is één van de grootste leugens die we onszelf wijsmaken zo’n tienmaal per dag. Tot het zakje leeg is. Maar hoeveel eitjes kan je eigenlijk eten zonder te verdikken? 

Een paaseitje als tussendoortje kan smaken. Een eitje kan verleidelijk zijn omdat het toch maar zo klein is. Maar dan staart die halflege zak naar je en word je verdrongen door het schuldgevoel. Maar niet getreurd, je kan al wel wat paaseitjes eten zonder een kilo bij te komen.

Eén paaseitje bevat ongeveer 47 calorieën. Om één kilo bij te komen moet je 7000 extra calorieën eten. Snel omgerekend, zit je aan 150 paaseitjes vooraleer je een kilo bijkomt. Dus als je op een maand tijd ongeveer 50 paaseitjes eet, dan zit je zeker safe. De extra kilootjes zijn dan alleszins niet te wijten aan de paaseitjes.

Chocolade is gezond

Chocolade met mate eten, is gezond. Het bevat fenylethylamine, een stof waardoor endorfines vrijkomen in de hersenen. Dus om iets gelukkiger te zijn, kan je een extra eitje eten. Maar we gaan natuurlijk niet overdrijven want paaseitjes bevatten veel suikers.

Als je de eitjes echt niet kan weerstaan en je maar niet kan ophouden met snoepen, grijp dan naar pure chocolade. Pure chocolade is voor verschillende zaken heel goed voor je lichaam. Het zorgt voor een goede bloedsomloop, beschermt je huid en kan zelfs diabetes verhinderen. Lekker en gezond dus.

Smakelijk!

Gesponsorde artikelen