Hoeveel weegt Trump echt? Bekende regisseur heeft er veel geld voor over om het te weten

Hoeveel weegt Trump echt? Bekende regisseur heeft er veel geld voor over om het te weten

President Donald Trump heeft er zijn eerste medisch onderzoek in het Witte Huis op zitten. En niemand gelooft dat de resultaten kloppen. Regisseur James Gunn wil zelfs 100.000 dollar betalen als Trump met een specialist die beide partijen goedkeuren openlijk op een weegschaal zou gaan staan. Intussen circuleren hilarische tweets met foto’s van Trump en bekende atleten.

Het nieuws werd dinsdag in het Witte Huis bekendgemaakt door een dokter van de marine. De 71-jarige Trump haalde een perfecte score op een test die zijn denkvermogen moest bepalen. Maar nog opvallender: hij zou volgens de resultaten 1m90 groot zijn en 108 kilo wegen. Meteen volgde de vergelijking met bekende atleten. In vele sporten wordt immers ook al eens met het gewicht of de lengte geknoeid. Stel dat bij Trump z’n lengte nog zou kloppen, dan wordt vooral zijn gewicht in vraag gesteld.

Zijn BMI – Body Mass Index – zou op deze manier netjes op 29,9 uitkomen. Mocht hij als BMI 30 of meer hebben, dan zou de Amerikaanse president officieel aan obesitas lijden in plaats van gewoon overgewicht. Vermoedelijk heeft de dokter de cijfers dus op vraag van Trump aangepast.

Getty

Op de weegschaal, Trump?

De bekende regisseur James Gunn (Guardians of the Galaxy) heeft dan maar 100.000 dollar geboden als Trump open kaart zou spelen. Het geld zou niet naar de bankrekening van de president gaan, maar wel naar een goed doel dat Trump mag kiezen. Gunn trok de aandacht daardoor wel op zichzelf, want de aanhangers van Trump beschuldigden hem van fat shaming. De regisseur moest zich dus flink verweren, maar heeft nog steeds z’n twijfels over het medisch rapport van Trump.

Fat shaming of niet, het internet heeft er weer een vette kluif aan. Zo regent het tweets met afbeeldingen van Trump naast atleten die ongeveer even groot zouden zijn en evenveel zouden wegen als de president volgens de resultaten van het onderzoek.

Zoek de 10 verschillen …

Twee atleten naast elkaar …

Check that body! Geen twijfel mogelijk …

OVERDUIDELIJK!

Laat ons hopen dat er iets minder met zijn dementietest geknoeid is …

Gesponsorde artikelen