Left Right
scrollTop top

Hogeschool Gent dient klacht in nadat beelden uit vrouwendouches op voyeuristisch forum verschijnen


Hogeschool Gent dient klacht in nadat beelden uit vrouwendouches op voyeuristisch forum verschijnen

Hogeschool Gent heeft klacht ingediend nadat naaktfoto’s verspreid werden op een Nederlands forum. De foto’s van naakte vrouwen werden naar alle waarschijnlijkheid gemaakt in de douches van de sporthal van de hogeschool.

Op een Nederlands internetforum zijn beelden opgedoken die vermoedelijk gefilmd werden in de douches van het sportcomplex van de Hogeschool Gent. Op de beelden zijn meisjes en vrouwen te zien die zich na het sporten opfrissen onder de douche. De Hogeschool Gent heeft nu aangifte gedaan bij de politie die het onderzoek naar de dader gestart heeft.

Zoektocht naar de douches

De beelden van de douchende vrouwen doken op op een Nederlands forum waar eerder al naaktbeelden gepost werden vanuit een saunacomplex in Nederasselt in Nederland. In dat saunacomplex werden verborgen camera’s gevonden. Het forum heeft meer dan 170.000 gebruikers en de filmpjes die er gepost worden zijn razend populair.

Toen er op datzelfde forum beelden verschenen vanuit een douche besloot Joost Schellevis, een Nederlandse journalist bij NOS, een oproep te doen op Twitter om zo de locatie te vinden waar de beelden gemaakt werden en zo dus ook de dader te kunnen vatten.

Hij postte enkele foto’s uit de douches met de vraag of iemand de doucheruimte herkent.

Hogeschool Gent

Al snel kwam er antwoord op de oproep van Joost Schellevis. Twittergebruiker @coredor herkende de douches van de sporthal van de Hogeschool Gent en nam daar gelijkaardige foto’s, die lijken te bewijzen dat de beelden wel degelijk in de Gentse sporthal aan de Campus Schoonmeersen gemaakt werden.

Toen de Hogeschool Gent hiervan op de hoogte werd gebracht nam deze contact op met de politie. Die aan NOS vertelde dat ze “99 procent zeker zijn” dat de filmpjes van naakte meisjes en vrouwen gemaakt zijn in deze douches.

Tweede geval in Gent

De politie is nu dus op zoek naar de dader die op één moment ook zelf in een van de filmpjes, wanneer hij zichzelf bevredigd vanuit zijn schuilplaats. De man post de filmpjes op het forum onder een pseudoniem maar zegt zelf afkomstig te zijn van Centraal-Europa.

De filmpjes uit de douches van de Hogeschool Gent werden gepost tussen september 2017 en januari dit jaar, waarna de anonieme poster zelf aangaf het wat rustiger aan te gaan doen. Omdat hij niet steeds dezelfde meisjes wilde filmen en wilde wachten op wat hij omschrijft als “fresh meat”.

Het is het tweede geval van voyeurisme in Gent op korte tijd. Enkele weken geleden kwam aan het licht dat er op een Gentse studentenhome beelden gemaakt in de douche. Een student werd toen op heterdaad betrapt door een douchende studente. Het is niet duidelijk of de twee feiten met elkaar verbonden zijn en of het hier om dezelfde dader gaat.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.477.005
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810