Left Right
scrollTop top

‘Horrorslachthuis’ in Tielt vervolgd voor inbreuken op dierenwelzijn en volksgezondheid


‘Horrorslachthuis’ in Tielt vervolgd voor inbreuken op dierenwelzijn en volksgezondheid

Het ‘horrorslachthuis’ in Tielt wordt door het parket van Ieper vervolgd wegens inbreuken op het dierenwelzijn en de volksgezondheid. Het slachthuis kwam vorig jaar in opspraak nadat dierenrechtenorganisatie Animal Rights een filmpje gepubliceerd had waarin te zien is hoe werknemers de dieren onnodig hard aanpakken.

Zowel de zaakvoerder als het bedrijf worden vervolgd voor een aantal inbreuken op het dierenwelzijn en de volksgezondheid tussen maart en november 2017. Dat melden de kranten van Het Mediahuis.

Vorig jaar filmde de dierenrechtenorganisatie hoe de varkens in het slachthuis mishandeld werden. Ze werden onder andere geschopt en aan de oren getrokken. Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) liet de boel inspecteren en besloot zelfs om het slachthuis tijdelijk te sluiten. Het parket brengt de zaak naar de rechtbank.

Er vielen afgelopen zomer ook tientallen Franse dierenactivisten binnen in het slachthuis. Ze hadden een varken bevrijd en blokkeerden de gang tussen de hokken en de slachtplaats.

GAIA tevreden

Dierenwelzijnorganisatie GAIA diende samen met Animal Rights en de Blauwe Wereldketen de strafklacht in. De zaak komt voor op 25 februari 2019. De drie dierenorganisaties zullen aanwezig zijn op het proces.

“De aangeklaagde wreedheden mogen niet straffeloos blijven”, reageert GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch in de kranten van Het Mediahuis. “De dierenwelzijnswet is geen vodje papier. Het parket van Ieper vindt dat blijkbaar ook en het is dan ook een goede zaak dat de verantwoordelijke van het Tielts slachthuis zich voor de rechtbank zal moeten verantwoorden voor de feiten die zich in zijn bedrijf hebben voorgedaan.”

Het filmpje van Animal Rights:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899