House of Cards is terug in productie zonder Kevin Spacey, maar met twee nieuwe acteurs (en personages)

Eindelijk goed nieuws voor de fans van ‘House of Cards’, want de serie van Netflix is terug in productie. Zonder Kevin Spacey uiteraard, want die werd door de seksschandalen op staande voet ontslagen. De tijd van Claire Underwood lijkt daarmee aangebroken, en het zesde seizoen zal op haar personage focussen. Er zijn ook twee nieuwe namen aan de cast toegevoegd.

De opnames van het nieuwe seizoen waren al bezig toen in het najaar tijdens de naweeën van #MeToo Kevin Spacey onder vuur kwam te liggen. Ook hij zou zich vergrepen hebben aan meerdere mannen, en probeerde te ontsnappen door officieel als homoseksueel uit de kast te komen. Maar dat pakte anders uit, en Netflix trad resoluut op. Spacey kreeg z’n C4, ook al betekende dit dat één van de populairste shows op de helling kwam te staan. Iets wat Netflix ook behoorlijk veel geld heeft gekost.

Het zesde seizoen bleek ook al het laatste te zullen gaan worden, en even vreesden we zo voor een abrupt einde van de Underwoods. Maar gelukkig is Claire er nog en de makers besloten om dan maar een ultiem seizoen rond haar personage te maken. Actrice Robin Wright heeft al meermaals bewezen dat ze in staat moet zijn om de serie te dragen, waardoor we vermoeden dat het ondanks alle beslommeringen een heel sterk slotakkoord kan worden.

Vernieuwde cast

Daarvoor zijn ook twee nieuwe acteurs aangetrokken. Diane Lane en Greg Kinnear zullen elk een rol krijgen in dat laatste seizoen. Niet van de minste, want allebei zijn ze ooit genomineerd geweest voor een Oscar. Misschien was er plots veel geld over nu de wellicht peperdure Spacey van de loonlijst kon worden geschrapt. Welk personage ze precies zullen spelen, wou Netflix nog niet onthullen.

Het enige wat we bijgevolg weten, is dat de schrijvers van de serie sinds het ontslag van Spacey een nieuw verhaal zijn beginnen ontwikkelen. Ze waren immers al volop bezig aan het zesde seizoen en moesten plots Frank Underwood schrappen. Drie maanden later is de productie hervat, maar het betekent wel dat de show flink wat vertraging heeft opgelopen. Aanvankelijk was het laatste seizoen voorzien voor juni, maar we vermoeden dat het moeilijk wordt om de zomer nog te halen.

Claire Underwood for president … wij zijn al fan!

Meer
Lees meer...