‘House of the Dragon’ eindigt met vierde seizoen

De populaire serie House of the Dragon, een prequel op Game of Thrones, zal eindigen na vier seizoenen. Tijdens een recente persconferentie over de finale van seizoen 2, kondigde showrunner en co-creator Ryan Condal aan dat de serie nog twee seizoenen zal doorgaan.

Het tweede seizoen van House of the Dragon loopt op z’n einde en dat betekent dat fans zich meteen gaan afvragen wat er in de toekomst staat te gebeuren. Voor hen is er goed nieuws, want de reeks zou nog twee seizoenen krijgen. Daarbij is ook wel al bekend dat het vierde seizoen het laatste zal worden. Of de twee volgende seizoenen meteen na elkaar zullen worden opgenomen, is niet bekend.

House of the Dragon

House of the Dragon is de eerste spin-off van de immens populaire reeks Game of Thrones en vertelt het verhaal van de zogenaamde ‘Dance of the Dragons’, een bekende burgeroorlog tussen twee clans binnen de Targaryens.

In het tweede seizoen van House of the Dragon zien we de strijd tussen aan de ene kant de Blacks, onder leiding van Rhaenyra (Emma D’Arcy), de oudste dochter van Viserys. Aan de andere kant heb je de Greens, waarbij Alicent Hightower (Olivia Cooke) haar oudste zoon Aegon II (Tom Glynn-Carney) op de troon wil. Beiden menen recht te hebben op de Iron Throne.

Vier seizoenen

Condal onthulde dat de schrijvers momenteel bezig zijn met het script voor seizoen 3, en dat de voorbereidingen in de herfst van start gaan met als doel om begin 2025 te beginnen met de productie. Hoewel het nog niet bevestigd is of seizoen 3, net als seizoen 2, uit acht afleveringen zal bestaan, verwacht Condal dat de verhaallijn en de dramatische opbouw consistent zullen blijven met wat kijkers gewend zijn.

Na het derde seizoen zal er dus nog een vierde volgen. Daarna plannen de makers het einde voor House of the Dragon, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen andere projecten onder de Game of Thrones-noemer meer zullen aakomen.

Meer
Lees meer...