‘House Of The Dragon’ krijgt een derde seizoen

Wat al enige tijd in de lucht ging, is nu ook officieel: House of the Dragon krijgt een derde seizoen. Dat is zojuist door HBO bekendgemaakt aan de vooravond van de start van het tweede seizoen van de populaire spin-off van Game of Thrones.

Bijna twee jaar na de release van het eerste seizoen van House of the Dragon gaat het verhaal vanaf maandag 17 juni verder op Streamz. De reeks zal ook te zien zijn op HBO Max, de (nieuwe) streamingdienst die vanaf 1 juli officieel – en nu al in preview – beschikbaar is in ons land. Het nieuwe seizoen bestaat in totaal uit acht afleveringen. Iedere week krijg je een nieuwe te zien.

Derde seizoen

Terwijl het tweede seizoen dus nog moet beginnen, is er al goed nieuws over het derde seizoen van House of the Dragon. De komst daarvan is nu namelijk officieel. “George (R.R. Martin, red.), Ryan (Condal, red.) en de rest van onze geweldige producers, cast en crew hebben een topprestatie neergezet met het fenomenale tweede seizoen van House of the Dragon. We hebben respect voor de enorme inspanningen die het hele team heeft gestoken in het maken van een spectaculair tweede seizoen”, zei Francesca Orsi, Head of HBO Drama Series and Films, aan de website Deadline.

“We zijn dan ook blij om het verhaal van House Targaryen voort te zetten en met dit team weer aan het werk te gaan voor een derde seizoen”, ging ze verder.

Blacks vs. Greens

Voor het zo ver is, is het dus eerst nog tijd voor het tweede seizoen van House of the Dragon. Daarin zullen we zien de Blacks, onder leiding van Rhaenyra (Emma D’Arcy), en de Greens, waarbij Alicent Hightower (Olivia Cooke) haar oudste zoon Aegon II (Tom Glynn-Carney) op de troon wil, in oorlog zijn met elkaar. Beiden menen namelijk recht te hebben op de Iron Throne.

De dramatische dood van Lucerys Verlaryon (Elliot Grihault), de zoon van Rhaenyra, en Arrax door toedoen van Vhagar en Aemond Targaryen (Ewan Mitchell), de broer van Aegon II, heeft de spanningen tussen beide groepen nog meer op de spits gedreven. Beide partijen zullen zich – met hun draken – klaarmaken voor een oorlog. Daarbij willen elk zoveel mogelijk bondgenoten overtuigen om zich bij hen aan te sluiten om zo klaar te zijn om de zogenaamde ‘Dance of the Dragons’ te winnen.

Het tweede seizoen van House of the Dragon is vanaf maandag 17 juni te zien op Streamz en op HBO Max.

Meer
Lees meer...