HBO Max gaat dinsdag 11 juni van start in België; officiële lancering volgt op 1 juli

De streamingdienst HBO Max gaat morgen – dinsdag 11 juni – van start in België. Het gaat om een gedeeltelijke lancering voor wie 14 dagen gratis wil proberen. Wel nog niet alle content zal daarbij in het Nederlands beschikbaar zijn. De officiële lancering is daarna gepland voor 1 juli.

De lancering van HBO Max, of Max zoals de streamingdienst in de rest van de wereld heet, in ons land hangt al langer in de lucht, maar nu is het bijna zover. Op 1 juli zal de streamingdienst namelijk officieel van start gaan in België met drie abonnementsformules.

Wie eerder al eens HBO Max wil proberen, kan vanaf 11 juni gebruikmaken van de vroege toegang die wordt aangeboden. Daarbij krijg je veertien dagen gratis je abonnement naar keuze. In die proefperiode zullen bepaalde titels wel enkel in het Frans of Engels beschikbaar zijn. Vanaf 1 juli is alles ook te bekijken in het Nederlands.

Populaire series

De release van HBO Max komt er juist in tijd voor het langverwachte tweede seizoen van de populaire reeks House of the Dragon op 17 juni. Verder worden binnenkort ook onder andere het concert Gaga Chromatica Ball (11 juni), de documentaire Taylor Swift VS Scooter Braun (21 juni) en de aankomende nieuwe komedie The Franchise gereleaset. Later dit jaar komen ook nog The Penguin, Welcome to Derry Dune:​ Prophecy.

Abonnementsformules

Er zijn verschillende abonnementsformules beschikbaar in HBO Max.

  • Basic met reclame: Het goedkoopste abonnement is er al vanaf 5,99 euro per maand. Daarvoor kunnen gebruikers op 2 apparaten simultaan streamen en dat in Full HD-resolutie. Bij deze abonnementsformule zijn advertenties inbegrepen.
  • Standaard: Als je geen reclame wil, kies je voor deze formule aan 9,99 euro per maand. Ook hier kan je op 2 apparaten simultaan streamen en dat in Full HD-resolutie. Daarnaast kan je ook content downloaden om offline te bekijken.
  • Premium: Voor 13,99 euro per maand kan je zelfs op 4 apparaten simultaan streamen en dat in Full HD- of 4K-resolutie en met Dolby Atmos-geluid. Hierbij kan je ook content offline downloaden.

Daarnaast kan je ook nog kiezen op voor 5 euro extra per maand Sport Add-On te nemen. Dat geeft je toegang tot Eurosport 1 en Eurosport 2 en heel wat andere topsportevenementen, waaronder Grand Slam-tennis, de Olympische Spelen 2024 en belangrijke wielerwedstrijden.

Meer
Lees meer...