Prequelserie ‘Dune: Prophecy’ krijgt eerste teaser

De filmreeks Dune krijgt dit najaar een spin-off op de streamingdienst HBO Max. Het gaat om de serie Dune: Prophecy, die zich maar liefst 10.000 jaar voor de gebeurtenissen in de films afspeelt.

Enkele maanden geleden verscheen met Dune: Part Two het tweede deel van de zeer succesvolle filmreeks in de zalen. Niet veel later zetten Legendary Pictures officieel het licht op groen voor een derde film. Ondertussen werkte HBO al enige tijd aan een prequelserie, een project waarvan al sinds 2019 sprake is. Dune: Prophecy is gebaseerd op het boek Sisterhood of Dune, dat geschreven is door Kevin J. Anderson en Brian Herbert, zoon van Frank Herbert.

Bene Gesserit

“10.000 jaar vóór de opkomst van Paul Atreides volgt de reeks twee Harkonnen-zussen terwijl ze strijden tegen krachten die de toekomst van de mensheid bedreigen. Zo beginnen ze de legendarische sekte, die bekend zal worden als de Bene Gesserit”, luidt de officiële kort inhoud van de nieuwe serie.

Alison Schapker (Fringe) is aangesteld als showrunner van Dune: Prophecy. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Emily Watson (Chernobyl) als Valya Harkonnen en Olivia Williams (The Crown) als Tula Harkonnen. De cast bestaat verder ook nog uit onder andere Jodhi May (A World Apart), Sarah-Sofie Boussnina (The Bridge), Shalom Brune-Franklin (Baby Reindeer), Aoife Hinds (Scoop), Travis Fimmel (Vikings), Mark Strong (Shazam!), Jade Anouka (His Dark Materials), Chris Mason (Riverdale), Josh Heuston (Heartbreak High) en Tabu (Haider).

Het eerste seizoen van Dune: Prophecy zal bestaan uit zes afleveringen. De reeks verschijnt dit najaar op HBO Max, de nieuwe streamingdienst die vanaf 1 juli te bekijken is in België.

Bekijk hier de teaser van Dune: Prophecy:

Dune: Prophecy is dit najaar te streamen op HBO Max.

Meer
Lees meer...