Derde ‘Dune’-film krijgt nu ook officieel groen licht

Legendary Pictures heeft officieel de goedkeuring gegeven om Dune: Part Three te maken. Dat hing al langer in de lucht, maar is nu ook officieel geworden. Deze derde film zal gebaseerd zijn op het boek Dune Messiah.

De films Dune (2020) en Dune: Part Two (2024) zijn twee van de meest geprezen films van de laatste jaren. Beide films zijn gebaseerd op het bijna duizend pagina’s tellende boek veelgeprezen Dune uit 1965. Enkele jaren na de release van dat boek begon schrijver Frank Herbert zich echter steeds meer te ergeren aan hoe mensen zijn verhaal hadden geïnterpreteerd. Hij bracht daarom in 1969 het onthutsende boek Dune Messiah uit.

Dune Messiah

Het is ook dat verhaal dat nu de inspiratie zal zijn voor Dune: Part Three. Het lag al langer voor de hand dat regisseur Denis Villeneuve de kans zou krijgen om zijn trilogie af te werken. Toch wou Legendary Pictures eerste even het succes van de tweede film afwerken. Met nu al een box office van 630 miljoen dollar (580 miljoen euro) bestaat daarover alvast geen twijfel. Dune: Part Two is momenteel de meest succesvolle film van 2024.

Volgens de website Deadline heeft Denis Villeneuve dan ook groen licht gekregen. In het verleden liet de regisseur weten dat hij sowieso al bezig was met het scenario van een derde film. In die film zal uiteraard ook Timothée Chalamet terugkeren, want zijn personage Paul Atreides blijft de hoofdpersoon.

Momenteel is het wel nog niet bekend wanneer we de derde film kunnen verwachten. Aangezien er nog aan het scenario moet gewerkt worden en Villeneuve ook bezig is met andere projecten, zal dat vermoedelijk niet de komende jaren zijn.

Meer
Lees meer...