Komt er na ‘Dune: Part Two’ ook nog een derde film?

Hoewel Dune: Part Two nog maar pas in de cinema te zien is, is de film nu al een succes te noemen. De roep om een derde film van de hand van regisseur Denis Villeneuve klinkt dan ook steeds luider. De kans dat we die derde film effectief krijgen, is ondertussen gelukkig redelijk groot.

Sinds vorige week kan je in de cinema gaan kijken naar Dune: Part Two, het langverwachte vervolg op de zeer geprezen film Dune uit 2020. Met een wereldwijd openingsweekend van 178,5 miljoen dollar (164,5 miljoen euro) is de tweede film nu al een succes te noemen. Veel fans lijken dan ook al uit te kijken naar een derde film.

Dune Messiah

Regisseur en scenarist Denis Villeneuve zei de afgelopen maanden al meermaals dat hij het scenario van Dune: Part Three al deels heeft afgewerkt. Aan Dan of Geek verduidelijkte hij vorige week wel dat dat schrijfproces nog maar in de embryonale fase zit.

De derde film in de franchise zal gaan over het verhaal in het boek Dune Messiah van Frank Herbert uit 1969. Dat boek speelt zich tien jaar na de feiten van Dune: Part Two af en is een soort conclusie van zijn eerste boek. Het heeft een heel andere sfeer en toont vooral hoofdrolspeler Paul Atreides – in de film gespeeld door Timothée Chalamet – in een compleet ander daglicht.

Legendary Pictures

Hoewel er dus nog geen groen licht is van de productiefirma Legendary Pictures lijken ze ook daar uit te gaan van een derde film. “We moeten alle creatieve belanghebbenden op één lijn krijgen en de visie ondersteunen. Ik denk dat iedereen erg opgewonden is en echt geniet van dit moment. Als Denis Villeneuve het script goed krijgt en hij denkt dat hij nog een ervaring kan bieden die vergelijkbaar is met wat we zojuist hebben voltooid, dan zie ik niet in waarom niet”, zei CEO Josh Grode daarover aan CNBC.

Meer
Lees meer...