Denis Villeneuve bevestigt dat hij al bezig is met scenario van ‘Dune 3’

Terwijl recent bekend raakte dat de release van Dune 2 uitgesteld is, is regisseur en scenarist Denis Villeneuve al volop bezig met de voorbereiding van de derde film in de reeks. Hij droomt er naar eigen zeggen namelijk van om een trilogie te maken.

In 2021 maakten we kennis met de wereld van Dune. De film van regisseur Denis Villeneuve met Timothée Chalamet in de hoofdrol werd een groot succes en sleepte tien Oscarnominaties in de wacht, waarvan het er zes wist te verzilveren. Het ging om de verfilming van het eerste boek van het Dune-universum, waarin er tientallen boeken, kortverhalen en comics verschenen. De sequel Dune: Part 2 werd al in oktober 2021, kort na de release van Dune, bevestigd. Dat vervolg ging normaal later dit jaar uitkomen, maar recent kwam het nieuws dat die release is uitgesteld naar maart 2024.

Dune Messiah

In tussentijd zit Denis Villeneuve wel niet stil. De Canadese regisseur heeft in een interview met Empire namelijk laten weten dat hij al werkt aan Dune: Part Three. Die film zou gaan over het verhaal in het boek Dune Messiah van Frank Herbert uit 1969.

Dune Messiah is geschreven als reactie op het feit dat mensen Paul Atreides (Timothée Chalamet in Dune: Part One, red.) als een held zagen”, legt Villeneuve uit. “Dat is niet wat Herbert wilde doen. Mijn bewerking van Dune komt dichter bij zijn idee dat het eigenlijk een waarschuwing is.”

Trilogie

Villeneuve liet al meermaals verstaan dat hij maar al te graag drie films over Dune wil maken. “Als het mij lukt een trilogie te maken, zou dat de droom zijn. Er staan al woorden op papier voor een derde film …”, herhaalt hij opnieuw. Na drie films eindigt het wel sowieso voor hem.

Meer
Lees meer...