‘Dune: Part 2’ uitgesteld naar maart 2024

De tweede film van Dune ging normaal gezien dit najaar verschijnen, maar door de huidige stakingen van de WGA en SAG-AFTRA zouden de acteurs geen promo kunnen voeren voor de film, wat voor een blockbuster als Dune nadelig kan zijn. Warner Bros. heeft daarom aangekondigd dat de release met enkele maanden wordt uitgesteld.

In 2021 maakten we kennis met de wereld van Dune. De film van regisseur Denis Villeneuve met Timothée Chalamet in de hoofdrol werd een groot succes en sleepte tien Oscarnominaties in de wacht, waarvan het er zes wist te verzilveren. Het ging om de verfilming van het eerste boek van het Dune-universum, waarin er tientallen boeken, kortverhalen en comics verschenen. De sequel Dune: Part 2 werd al in oktober 2021, kort na de release van Dune, bevestigd en ging normaal dit jaar nog verschijnen, maar dat zal nu toch niet het geval zijn.

Dune: Part 2

We kregen de afgelopen maanden al verschillende teasers en trailers voor Dune: Part 2 te zien. Daardoor weten we ook al wat we mogen verwachten van de sequel. Die zal starten waar de eerste film eindigde. Paul Atreides (Timothée Chalamet) en zijn moeder Lady Jessica (Rebecca Ferguson) waren terechtgekomen bij de Fremen, het volk waarvan de woestijnplaneet hun thuishaven is. Dat volk wordt geleid door Stilgar (Javier Bardem). Zijn dochter Chani (Zendaya) zal in de tweede film de love interest worden van Paul. Ondertussen zijn Paul en Lady Jessica nog steeds uit op wraak op Baron Vladimir Harkonnen (Stellan Skarsgård) en zijn aanhangers.

Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Javier Bardem, Dave Bautista, Stellan Skarsgård en Charlotte Rampling zullen terugkeren voor Dune: Part 2. Florence Pugh, Austin Butler, Léa Seydoux en Christopher Walken zullen de cast vervoegen.

Uitstel

Het vervolg van Dune werd eerder al uitgesteld van oktober 2023 naar november 2023, maar nu is de film nog eens uitgesteld. Dune: Part 2 zal in de Verenigde Staten verschijnen op vrijdag 15 maart 2024, waardoor de film hoogstwaarschijnlijk op woensdag 13 maart 2024 in de Belgische zalen zal verschijnen.

De opnames voor de film werden eind vorig jaar al afgerond, maar toch zorgen de huidige stakingen in de Verenigde Staten ervoor dat de release van Dune: Part 2 opnieuw vertraging oploopt. De stakingen zorgen er namelijk voor dat acteurs geen perstour kunnen houden voor de film. Voor een film met een grote sterrencast, zoals Dune, is dat nadelig voor de promo en kan dit ervoor zorgen dat het grote budget dat in de productie van de film kroop niet terug verdiend kan worden.

Door het uitstel van Dune: Part Two, zal ook Godzilla x Kong: The New Empire, die oorspronkelijk gepland stond voor 15 maart, uitgesteld worden. Het vervolg op Godzilla x Kong zal nu een maand later, op vrijdag 12 april 2024, verschijnen. Bij ons wordt dat dus woensdag 10 april 2024.

Bekijk hier nog eens de meest recente trailer voor Dune: Part 2:

Meer
Lees meer...