Release sequel ‘Dune: Part Two’ wordt uitgesteld

Fans van Dune zullen nog iets langer moeten wachten om te weten hoe de avonturen op de planeet Arrakis verder gaan. Warner Bros. Pictures heeft de releasedatum van Dune: Part Two namelijk met één maand uitgesteld, tot 17 november 2023.

Warner Bros. Pictures en Legendary hebben het releaseschema van hun blockbusterfilms van de komende jaren aangepast. Een van de belangrijkste wijzigingen daarbij is dat de sequel op Dune niet op 20 oktober 2023, maar op 17 november 2023 in de Verenigde Staten zal verschijnen. Voor België is er nog geen exacte realeasedatum bekendgemaakt, maar vermoedelijk zal dat op woensdag 15 november 2023 zijn. Dune: Part Two zal daardoor op hetzelfde moment uitkomen als The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes en Trolls 3.

Zendaya

Wat we precies mogen verwachten van Dune: Part Two is voorlopig nog niet geweten. Regisseur Denis Villeneuve liet eerder wel al weten dat actrice Zendaya (Chani) in de sequel een grote rol zal krijgen, net als enkele andere personages.

“We hebben geprobeerd om in Dune zo dicht mogelijk bij de ervaring van Paul (gespeeld door Timothée Chalametred.) te blijven. In de tweede film heb ik dan tijd om enkele karakters te ontwikkelen die nu een beetje opzij zijn gelaten. Dat is alvast de theorie. Ik hoop dat het gaat lukken”, zei hij daarover.

Nieuwe castleden

Verder keren in Dune: Part Two ook al zeker Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Josh Brolin en Javier Bardem terug. Florence Pugh, Austin Butler en Christopher Walken worden dan weer toegevoegd aan de cast van de sequel.

Meer
Lees meer...