‘Dune: Part Two’ krijgt eerste veelbelovende trailer

Warner Bros. Pictures heeft zojuist een eerste zeer indrukwekkende trailer gedeeld van Dune: Part Two. Daarin zien we hoe Paul Atreides (Timothée Chalamet) zich op Arrakis voorbereid om wraak te nemen op House Harkonnen voor de dood van zijn volk in Dune.

De opnames van het tweede deel van Dune zitten er al sinds halverwege december op. Die opnames liepen van juli tot december 2022 en gingen door in de Verenigde Arabische EmiratenItalië en Hongarije. Sindsdien is het wachten op meer nieuws over Dune: Part Two. Daarvan kregen we dinsdag een eerste teaser die meteen ook diende als aankondiging voor de eerste volledige trailer.

Paul Atreides

Die trailer ontgoochelt alvast niet. Zo zien we dat regisseur Denis Villeneuve opnieuw heeft gezorgd voor heel wat prachtige beelden was de planeet Arrakis. Daarop verblijft Paul Atreides samen met zijn moeder Lady Jessica (Rebecca Ferguson) bij de Fremen, het volk waarvan de woestijnplaneet hun thuishaven is.

Bij die Fremen probeert Paul zich verborgen te houden terwijl hij zijn krachten verder ontwikkelt en zich klaarmaakt om de strijd aan te gaan met House Harkonnen. Van die Fremen zien we Javier Bardem als Stilgar en Zendaya als Chani. Die laatste wordt overigens de geliefde van Paul Artreides. Het hoogtepunt van de trailer is ongetwijfeld het moment waarop Paul een gigantische zandworm bereidt, een belangrijk moment in de film.

Austin Butler, Florence Pugh en Léa Seydoux

De trailer bevat verder ook drie nieuwkomers. Het gaat om Austin Butler, Florence Pugh en Léa Seydoux. Vooral die eerste heeft een opvallend uiterlijk, want hij is volledig kaal en heeft zelfs geen wenkbrauwen. Butler speelt in Dune: Part Two Feyd-Rautha Harkonnen, de neef van Baron Vladimir Harkonnen (Stellan Skarsgård). Die laatste zal door zijn vergiftiging in Dune op zoek gaan naar een troonopvolger. Daarbij twijfelt hij tussen de slimme en charismatische Feyd-Rautha en de eerder brute, maar minder tactisceh Glossu Rabban (Dave Bautista), twee neven van hem.

Florence Pugh speelt dan weer Princess Irulan. Zij is de dochter van Emperor Shaddam IV (Christopher Walken). Irulan vreest dat haar vader zijn macht en de troon zal verliezen doordat hij de controle verliest over alle strijdende groepen. Léa Seydoux tot slot speelt Lady Margot, een Bene Gesserit die als raadgever functioneert voor de Emperor.

Bekijk hier de trailer van Dune: Part Two:

Dune: Part Two verschijnt op woensdag 1 november 2023 in de cinema.

Meer
Lees meer...