‘Dune: Part Two’ deelt teaser … met eerste beelden van Austin Butler en Florence Pugh

Dune: Part Two krijgt heel binnenkort een langverwachte eerste trailer, maar in afwachting daarvan is er nu al een teaser. Daarin krijgen we voor het eerst Austin Butler te zien als Feyd-Rautha Harkonnen en Florence Pugh als Princess Irulan. Beide nieuwkomers zullen een heel belangrijke rol spelen in Dune: Part Two.

De opnames van het tweede deel van Dune zitten er al sinds halverwege december op. Die opnames liepen van juli tot december 2022 en gingen door in de Verenigde Arabische EmiratenItalië en Hongarije. Sindsdien is het wachten op meer nieuws over Dune: Part Two.

Dat is er nu in de vorm van een eerste poster en teaser trailer. In die teaser krijgen we kort de belangrijkste personages van Dune: Part Two te zien. Het gaat daarbij uiteraard om Timothée Chalamet als Paul Atreides en zijn moeder Rebecca Ferguson als Lady Jessica. Daarnaast zien we ook de Fremen Javier Bardem als Stilgar en Zendaya als Chani. Die laatste wordt overigens de geliefde van Paul Artreides.

Austin Butler en Florence Pugh

Naast die vertrouwde gezichten bevat de teaser ook voor het eerst een beeld van twee belangrijke nieuwkomers. Het gaat om Austin Butler en Florence Pugh. Vooral die eerste heeft een opvallend uiterlijk, want hij is volledig kaal en heeft zelfs geen wenkbrauwen. Butler speelt in Dune: Part Two Feyd-Rautha Harkonnen, de neef van Baron Vladimir Harkonnen (Stellan Skarsgård). Die laatste zal door zijn vergiftiging in Dune op zoek gaan naar een troonopvolger. Daarbij twijfelt hij tussen de slimme en charismatische Feyd-Rautha en de eerder brute, maar minder tactisceh Glossu Rabban (Dave Bautista), twee neven van hem.

Florence Pugh speelt dan weer Princess Irulan. Zij is de dochter van Emperor Shaddam IV (Christopher Walken). Irulan vreest dat haar vader zijn macht en de troon zal verliezen doordat hij de controle verliest over alle strijdende groepen.

Bekijk hier de teaser van Dune: Part Two

Dune: Part Two verschijnt op woensdag 1 november 2023 in de cinema.

Meer
Lees meer...