‘Dune: Part Two’: Opnames gaan deze maand van start in Italië

Hoewel het nog vrij lang wachten is eer het vervolg op de veelbesproken sciencefictionfilm Dune uitkomt, is er nu eindelijk een update over de productie. Zo zouden de opnames van Dune: Part Two later deze maand beginnen in Italië. Dat meldt Deadline.

Goed nieuws voor de fans van de film Dune, maar ook die van onder andere Zendaya en Timothée Chalamet. De hoofdrolspelers zullen later deze maand namelijk allemaal verzamelen in Italië. Daar gaan de opnames van het vervolg, Dune: Part Two, beginnen. Dat is gebaseerd op de tweede helft van het boek van Frank Herbert.

Dune: Part Two

Het filmen van de allereerste beelden van het vervolg zal doorgaan bij de tombe van de familie Brion in San Vito di Altivole bij Treviso, Italië. Dat is een begraafplaats ontworpen door Carlo Scarpa. Dat meldden de lokale bronnen. Het merendeel van opnames zou echter doorgaan in Boedapest, Hongarije. De castleden zullen eind deze maand naar daar afreizen. Denis Villeneuve keert terug als regisseur en Hans Zimmer als componist.

Daarnaast zien we in Dune: Part Two ook Timothée Chalamet terug als Paul Atriedes en Zendaya als Chani. Rebecca Ferguson is terug als Lady Jessica, Javier Bardem als Stilgar en Stellan Skarsgård als baron Vladimir Harkonnen. Maar het vervolg zal ook een aantal nieuwe gezichten kennen. Zo zal Christopher Walken de rol van Padishah Emperor Shaddam IV spelen en Léa Seydoux is Lady Margot. Eerder was ook bekend dat Elvis-acteur Austin Butler bezig was met de onderhandelingen voor de rol van Feyd-Rautha. Florence Pugh (Black Widow) zou de rol van prinses Irulan Corrino op zich nemen.

Releasedatum

Het is echter nog even wachten voor we ons weer in de woestijnen van Arrakis kunnen wanen. Warner Bros. en Legendary stelden namelijk de release van Part Two uit met een maand. Zo zou dus de sequel op Dune niet op 20 oktober 2023, maar op 17 november 2023 in de Verenigde Staten verschijnen. Voor België is er nog geen exacte realeasedatum bekend, maar vermoedelijk zal dat op woensdag 15 november 2023 zijn. Dune: Part Two zal daardoor op hetzelfde moment uitkomen als The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes en Trolls 3.

Meer
Lees meer...