‘Elvis’-acteur Austin Butler belandde na opnames van film in het ziekenhuis

Dat de opnames van een project soms heel zwaar kunnen zijn, dat hebben veel acteurs en actrices al bewezen. Maar na het maken van de film Elvis liep het toch grondig mis. Hoofdrolspeler Austin Butler, die Elvis zal spelen, belandde de dag na de laatste opnames namelijk in het ziekenhuis met enorm veel pijn.

Op woensdag 22 juni verschijnt Elvis, de biopic over de legendarische zanger Elvis Presley, in de zalen. In die film speelt acteur Austin Butler de rol van ‘The King of Rock ’n Roll’, maar dat leek toch heel veel energie te vragen. Na de laatste opnamedag belandde de acteur blijkbaar in het ziekenhuis met gigantisch veel buikpijn. “Het was alsof mijn hele lichaam er gewoon mee ophield”, vertelt de acteur in een interview met GQ Magazine.

Zwaar

De hoofdrol spelen in een biopic kan zwaar zijn, en dat bewijst acteur Austin Butler nu nog maar eens. Hij bereidde zich jaren voor op de rol van Elvis Presley in de film Elvis, maar moest daar na de opnames ook de gevolgen van dragen. De acteur belandde namelijk de dag na de laatste draaidag in het ziekenhuis.

“Ik werd wakker om vier uur in de ochtend met aanhoudende pijn”, vertelde Butler in het interview met GQ. “Ik ben dan naar het ziekenhuis gebracht, want het leek alsof mijn lichaam gewoon volledig was uitgeput.” Volgens Butler was de pijn te vergelijken met die van een appendicitis. Maar uiteindelijk was er niets ernstig aan de hand en kon de acteur terug naar huis, al moest hij daar wel platte rust nemen.

Elvis

Austin Butler werd in 2019 al gecast als Elvis in de biopic. De opnames zouden in maart 2020 volgen, maar werden door de coronacrisis uitgesteld. Toch zou de acteur zich al die tijd volop hebben voorbereid op de rol. Maar die voorbereiding in combinatie met de opnames hebben hem en zijn lichaam uiteindelijk de das omgedaan. Maar gelukkig stelt Butler het ondertussen weer goed.

Elvis komt op 22 juni 2022 in de Belgische bioscoop. De film volgt het leven van zanger Elvis Presley, van zijn jeugdjaren tot zijn succesvolle carrière. Daarin is ook (en vooral) aandacht voor de relatie tussen Elvis en Colonel Tom Parker (Tom Hanks). De titelsong If I Can Dream is van de hand van de Italiaanse band Måneskin.

Bekijk de trailer van Elvis hier:

Meer
Lees meer...