Måneskin zingt iconische hit ‘If I Can Dream’ voor soundtrack aankomende biopic ‘Elvis’

Een jaar geleden won Måneskin het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Dat bracht ons dit jaar naar Turijn, waar hun aanwezigheid uiteraard niet kon ontbreken. Zo bracht de immens populaire Italiaanse groep in de finale hun nieuwste single SUPERMODEL. Daarnaast zongen ze ook een klein stukje van hun cover van de wereldhit If I Can Dream van de legendarische Elvis Presley. Die cover is de soundtrack van de aankomende biopic over het leven van de zanger. Die krijgen we nu te horen in de nieuwste clip van de film.

Warner Bros. onthulde zonet een nieuwe clip van de aankomende biopic Elvis. Daarin horen voor het eerst ook de soundtrack van de film die door niemand minder dan de Italiaanse rockgroep Måneskin wordt gezongen. Ze namen de immens grote hit If I Can Dream onder handen. De biografische film is het werk van de visionaire filmmaker Baz Luhrmann (Romeo + JulietMoulin Rouge!The Great Gatsby). In de hoofdrollen zien we Austin Butler en de Oscarwinnende Tom Hanks.

Elvis

De biopic verkent het leven en de muziek van Elvis Presley (Austin Butler) door de ogen van zijn mysterieuze manager Colonel Tom Parker (Tom Hanks). Het verhaal beschrijft de gecompliceerde relatie en dynamiek tussen Presley en Parker. Gaande van Presley’s doorbraak tot aan zijn status als superster in het midden van een veranderende culturele landschap in Amerika.

Centraal in die reis staat een van de belangrijkste en invloedrijkste mensen in het leven van Elvis: Priscilla Presley (Olivia DeJonge).

Cast

Naast Butler en Hanks spelen nog een tal van andere goede acteurs mee in de film. Zo vertolkt de bekroonde theateractrice Helen Thomson (Top of the Lake: China Girl, Rake) de rol van Gladys, de moeder van Elvis. Richard Roxburgh (Moulin Rouge!, Hacksaw Ridge) speelt Vernon, Elvis’ vader, en Olivia DeJonge (The Visit, The Society) speelt Priscilla. Daarnaast zien we ook Luke Bracey (Point Break), Natasha Bassett (Hail, Caesar!), David Wenham (The Lord of the Rings), Kelvin Harrison Jr. (The Trial of the Chicago 7), Xavier Samuel (The Twilight Saga: Eclipse) en Kodi Smit-McPhee (The Power of the Dog).

Andere castleden zijn Dacre Montgomery (Stranger Things), Leon Ford, Kate Mulvany (The Great Gatsby), Gareth Davies (Peter Rabbit), Charles Grounds (Crazy Rich Asians), Josh McConville (Fantasy Island), Adam Dunn (Home and Away), singer/songwriter Yola, model Alton Mason, gitarist Gary Clark Jr. en zangeres Shonka Dukureh.

Bekijk hieronder de nieuwe clip van Elvis met de soundtrack van Måneskin:

Elvis is vanaf 22 juni te zien in de Belgische bioscopen.

Meer
Lees meer...