Serie rond ‘The Great Gatsby’ in de maak door maker van ‘Vikings’ en ‘The Tudors’

The Great Gatsby komt naar de televisie! Na vier verfilmingen wordt er op dit moment door scenarist Michael Hirst gewerkt aan een tv-serie van de iconische roman van F. Scott Fitzgerald.

Het boek The Great Gatsby dateert van 1925 en is ondertussen dus al bijna een eeuw oud. Toch blijft het verhaal veel mensen aanspreken. Dat bleek nog maar door het succes van de laatste verfilming uit 2013 van regisseur Baz Luhrmann met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol.

Michael Hirst

Het was al de vierde herwerking van het populaire verhaal, want ook in 1926, 1949 en 1974 werd The Great Gatsby herwerkt voor het witte doek. Daarnaast zijn er ook meerdere minder bekende televisiefilms. De roman van F. Scott Fitzgerald is ook al herwerkt tot meerdere theater- of operavoorstellingen.

Maar nu is het dus tijd voor een televisieserie. Daarvoor werken productiehuizen A+E Studios en ITV Studios America samen met scenarist Michael Hirst. Hij is ook bij het project betrokken als producer, samen met Blake Hazard, een achterkleindochter van F. Scott en Zelda Fitzgerald. Hirst, vooral bekend van The Tudors en Vikings, zou al meer dan drie jaar bezig zijn met de herwerking van het verhaal.

“Tijdloos verhaal”

“Ik heb het idee dat ik het grootste deel van mijn leven bij Gatsby heb gewoond. Ik las het eerst als schooljongen, gaf er later les over in Oxford in de jaren zeventig en las het daarna regelmatig opnieuw”, zegt Hirst aan The Hollywood Reporter.

“Zoals de criticus Lionel Trilling ooit schreef: ‘The Great Gatsby is nog steeds zo vers als toen het voor het eerst verscheen, het heeft zelfs aan gewicht en relevantie gewonnen.’ Nu Amerika zichzelf probeert opnieuw uit te vinden, is dit het perfecte moment om met nieuwe ogen naar dit tijdloze verhaal te kijken, om de beroemde en iconische personages te verkennen door de moderne lens van gender, ras en seksuele geaardheid.”

Meer
Lees meer...