‘Vikings’ seizoen 6 deel 1 staat op Netflix: Ivar belust op wraak

Vikings seizoen 6 staat nu op Netflix. Begin dit jaar maakten Ragnar Lodbrok en zijn trawanten furore op de streamingdienst en nu weten we eindelijk hoe het Ivar Ragnarsson vergaat na zijn nederlaag tegen de coalitie van Björn Ironside.

Vikings seizoen 6 werd de afgelopen maanden in België exclusief uitgezonden door Ziggo Movies & Series. Daarom duurde het een hele tijd eer de nieuwe afleveringen hun weg vonden naar Netflix.

10 eerste afleveringen

Er moet wel bij worden gezegd dat de afleveringen die nu online staan, horen bij het eerste deel van het laatste seizoen. De 20 afleveringen van dit laatste seizoen zijn namelijk opgedeeld in twee helften. Het is dus perfect mogelijk dat we op de laatste tien afleveringen van de reeks opnieuw een aantal maanden zullen moeten wachten.

Netflix

Vikings seizoen 6 begint met het verlies van Ivar tegen Björn en zijn broers. Ivar reist de zijderoute af en komt na enkele omzwervingen in Kiev terecht in het hedendaagse Oekraïne. Daar komt hij in contact met de Roes-Vikingen met wie hij een alliantie probeert te sluiten om Kattegat opnieuw aan te vallen.

Daar is van alles in beweging, want Lagertha heeft een existentiële crisis en besluit om een kluizenaarsleven te gaan leiden op een boerderij. En dan is er nog die mysterieuze IJslander die terugkeert en meldt dat Floki vermist is. Alsof dat allemaal nog niet spannend genoeg is, is Björn van plan om naar een land ver ten westen van IJsland (lees: Amerika) te reizen.

Sequel Valhalla

Netflix

Na seizoen 6 eindigt Vikings, maar daar blijft het niet bij met de Noormannen-fun. Het grootste deel van de makers van Vikings werkt mee aan Vikings: Valhalla. Jeb Stuart keert terug als scenarist en showrunner en Morgan O’Sullivan en bedenker Michael Hirst als executive producers. Ook zullen de opnames opnieuw plaatsvinden in Ierland en zullen veel crewleden terugkeren. Dat meldt het Amerikaans entertainmenttijdschrift Variety.

Het verhaal van de sequel speelt zich een eeuw na het einde van Vikings af. We volgen de avonturen van de beroemdste Vikingen die ooit hebben geleefd: Leif Erikson, Freydis, Harald Harada en William the Conqueror. Deze mannen en vrouwen banen nieuwe paden voor hun volk in een gevecht om te overleven in een Middeleeuws Scandinavië dat constant verandert.

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...