Biopic ‘Elvis’ van regisseur Baz Luhrmann krijgt trailer

De aankomende biografische film Elvis over de iconische zanger Elvis Presley heeft een eerste uitgebreide trailer gekregen. Daarin zien we acteur Austin Butler aan het werk als de ‘King of Rock and Roll’.

De plannen voor een biopic van Elvis Presley van de hand van regisseur Baz Luhrmann (Romeo + Juliet, Moulin Rouge!, The Great Gatsby) dateren al van 2014. Toch duurde het daarna nog vijf jaar voor de productie van de film concreet begon te worden.

Tom Hanks en Austin Butler

Tom Hanks was de eerste acteur die gecast werd. Hij speelt in Elvis de rol van Colonel Tom Parker, de manager van de rockster. Austin Butler (Ned’s Declassified School Survival Guide, Zoey 101, Life Unexpected, The Shannara Chronicles) haalde het vervolgens van onder andere Harry Styles en Ansel Elgort voor de rol van Elvis Presley. Later voegden zich ook onder andere Helen Thomson, Richard Roxburgh, Olivia DeJonge, Luke Bracey, Natasha Bassett, Kelvin Harrison Jr., Xavier Samuel, Kodi Smit-McPhee en Dacre Montgomery bij het project.

De film Elvis volgt het leven van de iconische zanger van het begin van zijn carrière tot zijn hoogtepunt als wereldster en uiteindelijk zijn ondergang. De biopic behandelt een periode van meer dan 20 jaar. In een eerste uitgebreide trailer krijgen we al heel wat beelden te zien van die periode. Elvis verschijnt in België op 22 juni in de cinema.

Bekijk hier de trailer van Elvis:

Meer
Lees meer...