Fortuin van Elvis Presley verpatst 40 jaar na dood: 100 miljoen dollar weg

Lisa-Marie Presley erfde jaren geleden 100 miljoen dollar van een trust die door haar vader Elvis Presley was opgebouwd. Daar is nu nog amper 14.000 dollar van over. Dat staat in een klacht die Lisa-Marie, die inmiddels vijftig jaar is, tegen haar voormalig manager Barry Siegel heeft neergelegd. Siegel wordt er door Presley van beschuldigd dat hij haar vermogen roekeloos en nalatig heeft beheerd.

Lisa-Marie Presley klaagde haar voormalige manager aan omdat hij de erfenis van vader roekeloos en nalatig heeft beheerd, maar nu draait hij de rollen om. Barry Siegel dient een klacht in waarin hij zegt dat Lisa-Marie zelf het grootste deel van haar fortuin heeft verkwist. Hij heeft tegen de dochter van Presley een claim van 800.000 dollar wegens onbetaalde vergoedingen ingediend.

Toen Elvis Presley in 1977 overleed, liet hij via een trust een bedrag van 100 miljoen dollar na aan zijn dochter. Ondertussen blijft er nog maar 14.000 dollar over van die erfenis. Een groot deel van de erfenis was ondergebracht in het bedrijf Elvis Presley Enterprises, de onderneming die de muzikale nalatenschap van Elvis beheert.

In het midden van het voorbije decennium werd 85 procent van het belang van Lisa-Marie in de Elvis Presley Enterprises verkocht. Die transactie zou volgens Siegel aan de erfgename de mogelijkheid hebben geboden om meer dan 20 miljoen dollar aan schulden af te lossen. Daarnaast zou haar tevens een bedrag van 40 miljoen dollar zijn betaald. Bovendien zou de transactie Lisa-Marie volgens Siegel ook een verdere continue inkomstenstroom hebben gegarandeerd. De erfgename zegt echter dat de transacties haar vooral miljoenenverliezen hebben opgeleverd.

Meer
Lees meer...